P&P bild
Vinnare Stora Målpriset 2018
Vinnare Stora Målpriset 2018
Finalister
Finalister

De här kan vinna Stora Målpriset 2018

STORA MÅLPRISET 2018

10 nominerade presenteras löpande en månad innan prisutdelningen där vinnaren koras på Stora Måldagen 2019,  torsdag 17 januari . De nominerade till Stora Målpriset 2018 är;

1. Mikael Reijer
"Mikael Reijer är en stor inspiratör, en ledare som får människor att växa och organisationer att utvecklas och må bra. Han sadlade om 2017 från sina 23 år som anställd chef till att resa land och rike runt med sina föreläsningar "Från dröm till verklighet" som handlar om hans livsresa, verkliga berättelser från sitt eget ledarskap som han tillämpat utifrån egna värderingar och egen livsförändring när han gick ner mer än 60 kilo i vikt på 120 dagar."

2. Christina Stielli
"Med en bakgrund inom marknadsföring och försäljning, från film-, rese- och hotellbranschen och som föreläsare inom sociala medier har Christina Stielli utvecklat en osedvanligt skicklig förmåga som en av landets både mest populära och mest prisbelönta talare. Hennes föreläsningar är fyllda av konkreta råd och handfasta tips för att livet ska bli lite lättare. Hon talar med humor, värme och erfarenhet om livets upp och nedgångar  och utrustar sin publik med arbetsglädje och ett
förhållningssätt till förändringar som leder till att vi når våra mål."  

3. Aron Andersson
"Med outtröttlig energi, kraft och kärlek strålar Aron Anderson av budskap om att allt är möjligt. Från föreläsarscenen, i möten eller från något av sina otal äventyr och idrottsliga prestationer. Han stöttar funktionsnedsättningar och samlar in stora summor pengar till Barncancerfonden. En sann nutida hjälte som agerar i syfte att hjälpa andra. Han delar generöst från sin egen gripande berättelse sina bästa framgångsstrategier hur man tillsammans kan tänka och jobba för att våga ta sig an – och nå – riktigt stora mål."

4. Lisa Ekström
"Lisa Ekström är rak och ärlig, alltid med omtanke och stort hjärta. Lisa är förändringscoach, mentor och en av landets främsta och mest anlitade föreläsare.  Hon har en unik begåvning och erfarenhet att dela från omställningsarbete som ledare med kundservice i fokus. Lisa är nominerad (i år igen) för sitt generösa och skickliga sätt att leda, entusiasmera och klä andra med mod och konkreta verktyg. Viktig utrustning för utveckling och att nå sina mål, både personliga mål och för sina verksamheter."

5. Johan Olsson
"Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare som vunnit flera OS-och VM guld och dessutom fått SvD:s bragdguld två gånger. Johan nomineras för sin osedvanligt starka förmåga och mod att målinriktat tänja gränser både i träning och att i tävling våga bryta loss, soloköra och att verkligen personifiera begreppet "våga för att vinna". Detta mod i en av världens tuffaste sporter har inspirerat många att kasta sig på svårigheter, att våga, för utveckling och lärdomar inte bara inom idrotten utan även inom privat- och yrkeslivet." 

6.  David JP Phillips
David JP Phillips är en av Sveriges främsta experter på konsten att övertyga. Han förverkligar mångas mål och drömmar att stå på scen, att bli en bättre talare, att beröra och nå fram med sina budskap. 2018 blev han efter sju år klar med att analysera 5 000 talare världen över för att kunna definiera vilka egenskaper och tekniker som på riktigt är det som förvandlar scenskräck till scenvana, amatörer till proffs och de skickliga talarna till att bli än mer skickliga. Hängivet, med stort hjärta och fingerspetskompetens har han tagit fram Speakerrating, världens mest avancerade coachningsystem för presentatörer.


7. Maria Mattsson Mähl
"Maria är grundare av AlphaCE med affärsidén att stötta människor, skapa bättre förutsättningar och förmedla jobb till nyanlända och funktionsnedsatta. Maria har med outtröttlig energi vågat satsa stort sedan starten 2012,  jobbat målinriktat och närvarande med personal och klienter utifrån visionen att alla har en plats på arbetsmarknaden. Företaget får människor att tro på sig själva, få jobb och nå sina mål."

8. Tomas Gunnarsson
"Tomas är en av landets mest folkkära föreläsare, tillika författare och ledarskapscoach, som med fullsatta salonger land och rike runt under många år och specifikt under 2018 gett  föreläsningen - att lyfta sig själv och andra. På ett inspirerande och pedagogiskt sätt visar han hur man kan minska stressen och öka glädjen, både privat och på arbetet. Tomas ger på ett enkelt och skickligt sätt instrument till att skapa en inre hejarklack som överlistar jantelagen. Han får sin publik att stå upp för sig själva, vända avundsjuka till inspiration och visa omtanke om sina medmänniskor. På så sätt utvecklas hans åhörare som människor, sätter upp nya djärva mål och verkligen når sina mål."

9. Mia Skäringer
Mia Skäringer är skådespelare, manusförfattare, sångerska och radioprofil. Hon blev känd för den breda publiken med serien Solsidan och hennes huvudroll som "Anna Svensson" År 2017 blev serien långfilm och för sin insats i filmen nominerades Skäringer till en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll vid Guldbaggegalan 2018. Med showen  ”No more fucks to give” gör Mia Skäringer mer än att vara en ensam kvinna som säljer ut arenor. Inte bara Globen utan var hon än visar sig. Hon fyller barrikaden. Den stora styrkan i föreställningen är att hon ger kvinnorna en röst. Ja, kvinnorna i plural – för Skäringer är mångsidig och kan ta sig an flera perspektiv med samma älskvärdhet. Hon fullkomligen strålar och lyfter andra kvinnor att klä sig med mod, ta för sig mer och skapa ett mer jämlikt samhälle.

10. Kennedy Bakircioglu
"Kennedy Bakircioglu har under sin långa framgångsrika fotbollskarriär från där det började i Assyriska, till främst i Hammarby IF, men även som proffs i Grekland, Holland, Spanien, i klubblag och landslag varit ett föredöme för sina lagkamrater, sin publik och supporterklubb. Han har som kapten med sina goda ledaregenskaper alltid satt laget före jaget och har med sitt hängivna och passionerade intresse för sporten uppmuntrat inte minst barn och ungdomar till samhörighet och självkänsla, att leka och träna för att nå sina drömmars mål. Där fotbollen förenar oavsett etnisk bakgrund och sociala förutsättningar. Dessutom har Kennedy både i sitt fantasifulla och tekniskt briljanta spelsätt och i dialog med fans uppmuntrat till att matchdagen är en fest med god stämning och glädje på läktaren.”
Stora Målpriset 2017

STORA MÅLPRISET

Syfte
Priset uppmärksammar en person som gjort extraordinära insatser och som visat på förmåga att få andra att växa, prestera bättre och nå sina mål.

Juryföretag är P&P Meetings som stämmer av löpande med andra företag och aktörer i marknaden för att utse 10 nominerade, fem finalister och slutligen en vinnare. Prisdet delas ut i samband med Stora Måldagen.

Vinnare av Stora Målpriset
2012  Per Forslund, Reforce Internaional
2013  Olof Röhlander, UppHopp
2014  Lisa Ekström, Kamoja
2015  Michael Södermalm, Mental styrketränare
2016  Milad Mohammadi, Talare, entreprenör 
2017  Marko Latvala-Nevala, Författare, coach
2018  Kennedy Bakirciouglu, fotbollsspelare

Stora Målpriset 2017  Vinnare: Marko ”Tips från coachen” Latva Nevala  "Marko gillar att tänka annorlunda, är rak på sak och en briljant coach och mentor. Han ger sin publik och medmänniskor stor omsorg, tänkvärda ord och metaforer som kan lyfta berg. Att nå vår fulla potential - och av egen kraft. Han måste dessutom vara världsrekordhållare som författare. 2017 har han gett ut över tre inspirationsböcker i veckan! Ja du hörde rätt, i veckan! Mer än vad de flesta orkar läsa. Och delar innehållet generöst till sina trogna följare."
Stora Målpriset 2017 Vinnare: Marko ”Tips från coachen” Latva Nevala "Marko gillar att tänka annorlunda, är rak på sak och en briljant coach och mentor. Han ger sin publik och medmänniskor stor omsorg, tänkvärda ord och metaforer som kan lyfta berg. Att nå vår fulla potential - och av egen kraft. Han måste dessutom vara världsrekordhållare som författare. 2017 har han gett ut över tre inspirationsböcker i veckan! Ja du hörde rätt, i veckan! Mer än vad de flesta orkar läsa. Och delar innehållet generöst till sina trogna följare."
Stora Målpriset 2016: Milad Mohammadi
Stora Målpriset 2016: Milad Mohammadi
Stora Målpriset 2015: Michael Södermalm
Stora Målpriset 2015: Michael Södermalm
Stora Målpriset 2014: Lisa Ekström, Kamoja
Stora Målpriset 2014: Lisa Ekström, Kamoja
Stora Målpriset 2013: Olof Röhlander UppHopp
Stora Målpriset 2013: Olof Röhlander UppHopp
Stora Målpriset 2012: Per Forslund, Reforce International
Stora Målpriset 2012: Per Forslund, Reforce International