P&P bild

AGENTUR
P&P Meetings ger dig som kund extra guldkant på ditt event. Med sitt breda nätverk har du möjlighet att få access till våra främsta idrottsprofiler, näringslivets toppar, skådespelare, politiker och Sveriges främsta proffstalare. Inte bara det utan du får ett värdefullt bollplank med passion för logistik och de små detaljerna för ditt möte.

Fördelarna med P&P Agentur
- Har som moderator jobbat med de flesta.
- Kvalitetssäkrar den rekommenderade föreläsaren.
- Brett nätverk i nära kontakt med de allra främsta.
- Anpassar talare till tema och målgrupp
- Prismässigt mer fördelaktigt än direktkontakt.
- Har alltid en back up vid ev sjukdom e likn.
- Trygga avtalsvillkor.  

Upplägg
- Vid avbokning av uppdraget från kund/agentur aviseras detta senast en månad innan. Inom en månad före eventet ombokas talare/moderator till nytt datum/event. 
- Vid avbokning från uppdragstagare (talare/moderator) inom en månad före eventet hittar vi en lösning med ersättare.

Frågor att besvara när du ska boka en talare

1. Vad är syftet med eventet?
2. Vilket sammanhang/tema ska föreläsaren förhålla sig till?
3. Vad vill du att föreläsaren ska prata om och hur länge?
4. Finns det något som föreläsaren bör känna till eller undvika att prata om?
5. Vilka är målgruppen för föreläsningen och hur ser deras förkunskaper ut?
6. Vad vill ni att deltagarna ska veta/känna/göra efter föreläsningen?
7. Hur många deltagare uppskattas komma?
8. Vilken teknik finns tillgänglig och hur ser lokalen ut?
9. Vad gäller angående plats, form, datum, tid, resa och logi?
10. Hur kan ni utvärdera insatsen och summera lärdomar tillsammans?
Källa: Talarföreningen Sverige 2022 

Talare
Här i bokstavsordning på förnamn hittar du drygt 100  av de bästa rekommendationer som P&P Meetings träffat, jobbat med, sett  och lyssnat på.

Du hittar talare inom ett eller flera av följande ämnen,
arbetsglädje, beslut, design, digitalisering, feedback, förhandling, försäljning, förändring, historia, hjärnan, hållbarhet, hälsa, idrott, jämställdhet, kommunikation, 
kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, 
marknadsföring, media, miljö, mål, mångfald, politik, psykologi, PR, religion, retorik, service, självledarskap, social media, stress, teamwork, trender, underhållning, varumärke, 
värderingar, 
äventyr.


 

AGNETA OLSSON
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, förändring, kommunikation, 
ledarskap, mål, teamwork, varumärke, 

Agneta Olsson är en mycket uppskattad föreläsare.m Gedigen erfarenhet med en unik förmåga att kombinera kunskap med engagerande och underhållande föreläsningar och coaching. Agneta har de senaste 20 åren haft ledande positioner inom bland annat ICA, Santa Maria och Coop med primär fokus på kommunikation och ledarskap.
 Hon har även skrivit boken  “Extern VD Så lyckas du” som är baserad på egen erfarenhet, ett 40-tal djupintervjuer samt forskning från Handelshögskolan i Jönköping. Idag driver hon företaget Chair Management som är expert på ägarledda företag, att gå från ägarlett till ägarstyrt. 

 

AMI HEMVIKEN 
arbetsglädje, förändring, ledarskap, kommunikation, kreativitet, mål, teamwork

Ami Hemviken är en av landets mest underhållande utbildare som lyfter och inspirerar sin publik. Mäkta uppmärksammad och prisbelönad för sina insatser. Hennes energi smittar av sig till dem hon möter som därmed får ut maximalt av föreläsningen – vilket skapar resultat. Ami ger skräddarsydda föreläsningar inom kommunikation, ledarskap, förändringsarbete, arbetsglädje, coaching och feedback. Ami arbetar med interaktivitet under sina föreläsningar och kan konsten att skapa kommunikation och energi i både små och stora grupper. Hon fångar sin publik som får uppleva glädjen i att våga mötas och utvecklas. Hon är författare  till böckerna ”Det är inte tanken som räknas”, om vikten av att ha kul på jobbet, samt "Nå in, nå fram, nå igenom, om medveten kommunikation på jobbet. 

 

ANDERS HANSEN
Hälsa, hållbarhet, arbetsglädje

Anders Hansen är föreläsare, svensk läkare, psykiatriker, författare och programledare. Han är en ögonöppnare i vår tids digitala värld. En inspirerande föreläsare och pedagog som skildrar det komplexa i människans mest sexiga organ "hjärnan". Han lyckas visualisera, skala av och sätta ord på det som påverkar individen till obalans och psykiska ohälsa. Med ett nytt perspektiv förlöser han sin publik med lättillgängliga verktyg om hur man kan bli hjärnstark och få god hälsa. 

 

ANDERS LUNDIN
arbetsglädje, förändring, hållbarhet, idrott, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, kundvård, ledarskap, värderingar    

Anders Lundin är en mycket erfaren och kompetent föreläsare med lång erfarenhet som tar med sin publik på en resa genom viktiga teman som tillit, psykologisk trygghet och trovärdighet. när det gäller förändringsarbete, värderingar och företagskultur.
Som tidigare förbundskapten i handboll, pedagog och certifierad förändringsledare, har Anders en unik erfarenhet att dela med sig av. Anders har en skicklighet för att förmedla sina budskap på ett varmt, engagerande och lättförståeligt sätt. Han har en förmåga att fånga uppmärksamheten hos sina åhörare och hålla den genom hela föreläsningen. Hans föreläsningar är fulla av praktiska exempel, övningar och reflektioner som hjälper publiken att förstå och tillämpa de koncept han delar med sig av.
Om du söker efter en föreläsare som kan förse ditt team eller publik med kunskap, inspiration och tankar för att öka tilliten och den psykologiska tryggheten, så är Anders Lundin ett självklart val. 

 

ANDREAS T OLSSON 
retorik, kommunkation, psykologi

Andreas T Olsson är Dramatens nya stjärnskott. Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 2010-2013 och fick sitt genombrott med egenskrivna monologen Sufflören, en succé för fullsatta hus. Han har redan haft flera stora roller inom teatern och som skådespelare på film och TV. För sin scenkonst och som vårt stora framtidslöfte fick han Karl Gerhard Stipendiet 2018. vad krävs för att prestera på scen, den lilla som den stora. Vad ligger bakom framgångarna och vilket uttryck ger bäst intryck på publiken. Andreas är en retorikens mästare, rolig och du får direkt upp ögonen för en del knep du kan använda i dina egna presenationer.

 

ANGELA AHOLA
hjärnan, kreativitet, psykologi

Angela är doktor i psykologi, föreläsare, författare och aktuell med hyllade boken, Konsten att göra intryck. Hennes föreläsningar är mycket underhållande om beteenden på jobbet och privat. En föreläsning som beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans. Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende.

 

ANNA ALMBERG
arbetsglädje, beslut, internkommunikation, kreativitet,  teamwork, värderingar

Anna Almberg är föreläsaren som skapar inspiration, kraft och kunskap om betydelsen av intern kommunikation för att skapa framgång. Hon hjälper organisationer och grupper att komma samman och röra sig i en gemensam riktning.
Framgången finns hos medarbetarna. Mår människorna bra gör organisationen också det. Anna Almbergs fasta övertygelse är att bra intern kommunikation är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv, engagerande arbetsplatser, förtroendefullt ledarskap och starka relationer. Hennes utbildningar och föreläsningar är fyllda av interaktivitet och kreativitet.
 
 

ANNA-KARIN LINGHAM
arbetsglädje, design, hjärnan, hållbarhet, hälsa, kommunikation, kreativitet, 
marknadsföring, media, service, social media, teamwork, varumärke, värderingar, äventyr.

Anna-Karin Lingham har många års erfarenhet av varumärkesutveckling för både företag och individer. Hennes bakgrund finns i ledande roller inom bl a Axfoodkoncernen, Hästens Sängar, Apotek Hjärtat och Björn Borg. Hon jobbar idag som varumärkesexpert, talare och mentor. Anna-Karin har utnämnts till Årets Mentor av Marknadsföreningen i Stockholm. Hon är medlem i Talarföreningen NSA Sweden och anlitas löpande som varumärkesexpert i media. Anna-Karin förmedlar lugn, värme och långsiktighet. Det är svårt att inte bli förtrollad av klokskapen och kompetensen när hon berättar om varumärken, ambassadörskap och engagemang och den betydelse det har för organisationens överlevnad. Hon lyssnar in publiken och ger konkreta råd och verktyg. 

 

ANN-CHRISTINE RUTH
arbetsglädje, hjärnan, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, teamwork, varumärke,
värderingar

Ann-Christine är präst sedan 1978 och professionell talare sedan 2014. Hon ”kom ut” som transperson hösten 2010. Det väckte stor uppståndelse med en kyrkoherde som var transsexuell. Vi samtalar om vad det betyder att en arbetsplats är öppen och välkomnande för alla. Där ”mångfald” inte är ett problem att ta itu med utan en förutsättning för kreativitet och arbetsglädje. Ann-Christines levnadshistoria har filmatiserats i ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen.

 

ANNIE LÖÖF
arbetsglädje, beslut, förändring, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, 
krishantering, ledarskap, media, miljö, mångfald, politik, värderingar

Annie Lööf har haft en nyckelroll i svensk politik under många år. Hon är en av Sveriges mest färgstarka och inflytelserika ledare. Hon blev invald i Sveriges riksdag som 23 åring och fem år senare blev hon ledare för centerpartiet. Under Fredrik Reinfeldts alliansregering var hon näringsminister och departementschef. När hon avgick 2023 hade hon varit 17 år inom politiken. Som feminist, liberal och humanist har hon tagit många strider som dels ingett djup respekt men också hot och hat. Förutom våra stora samhällsfrågor samtalar och föreläser Annie gärna om ledarskap, hållbarhet och engagemang.

 

ANNIE SEEL
arbetsglädje, beslut, feedback, idrott, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, stress, teamwork, äventyr.

Vi pratar om att gå sin egen väg vilket kräver att jantelagen åsidosätts och icke desto mindre ha mod att våga. Med livsmottot, och numera ett signum för Annie Seel, ”Ingen minns en fegis – man måste våga” har hon alltid hittat kraft att vända hinder till de största framgångar. Öken och tuffa miljöer är Annie Seels rätta element. Hon har t.ex. kört Dakarrallyt, världens mest krävande motortävling, vunnit Ökenrallyt på sin hoj och kört hela vägen upp för Mount Everest. Som om detta inte vore nog har Annie Seel även kammat hem karriärmässiga storvinster i marknadsförings- och reklambranschen.

 

ANNIKA TELLÉUS
arbetsglädje, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, kundvård, ledarskap, psykologi, 
retorik, service, stress

Under 16 år lyssnade Annika Telléus på kunder och medarbetare över hela världen för H&M:s räkning. Parallellt jobade hon med internutbildning  på H&M med kurser i ledarskap och kommunikation. Idag är hon en mycket uppskattad och efterfrågad kurs- och workshopledare i ledarskap, kommunikation, teamutveckling och i konsten att lyssna. Hon är författare till ”Konsten att lyssna – vägen till större tillit och bättre relationer”.

 

ARON ANDERSSON
arbetsglädje, mål, hållbarhet, krishantering, ledarskap, teamwork, välgörenhet, äventyr
Aron Andersson har det svenska rekordet i rullstolsmaraton. Han har deltagit i Paralympics, cyklat till Paris och som första person någonsin bestigit Kebnekaise,
i rullstol! Han delar med sig av hur han hamnade i rullstol sedan sju års ålder, såg möjligheter och kom tillbaka  till livet. Aron drar paralleller från sina egna bedrifter och ger under vägs viktiga framgångsfaktorer för att lyckas nå sina mål. 

 

ARI RIABACKE
arbetsglädje, beslut, mål, varumärke, hälsa, stress, värderingar, ledarskap, teamwork, service,  hjärnan, kreativitet, hållbarhet

Hur fattar vi beslut i ett allt högre tempo, när valmöjligheterna är oändliga, informationsmängden enorm och osäkerheten stor. Hur pass mycket känner vi oss själva och vår organisation, för att fatta beslut. Ska vi klara av våra möten och nå våra mål måste vi också vara beslutsmässiga. Ari Riabacke är Dr i risk och beslutsanalys, Sveriges ledande beslutsexpert och en av Skandinaviens mest anlitade talare.

 

ARVID AXLAND
arbetsglädje, mål, varumärke, värderingar, ledarskap, teamwork, service,  marknadsföring, försäljning, kreativitet, hållbarhet

Arvid Axland är grundare av kommunikationsbyrån Pool, föreläsare och författare till boken Jakten på känslan – konsten att skapa meningsfulla upplevelser. En  inspirerande handbok i upplevelsedesign, som tar upp vår tids nya valuta; känslan. Arvids mission är att göra företag och dess medarbetare medvetna om vilket värde de har möjlighet att skapa för sin omgivning genom upplevelser. I allt de gör och säger. Det är det som gör företag långsiktigt lönsamma.

 

AZITA SHARIATI
ledarskap, mångfald, jämlikhet, hållbarhet

2015 utsågs Azita Shariati av Veckans Affärer till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet. Hon är tidigare Vd för Sodexo AB. Ett företag som erbjuder tjänster inom servicesektorn och sysselsätter över 8 000 personer i Sverige. Hon tror på att rätt strategi för utveckling och lönsamhet är att hitta kompetenser oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund, sexuell läggning och funktionsnedsättning. Sätt upp tydliga mål, säger hon. Det är bara att bestämma sig! Numera Vd för Anicura.

 

BARBRO FÄLLMAN
retorik, kommunikation, ledarskap, kreativitet, hållbarhet

Hon är grundare av Retorikcentrum är en av Sveriges främsta experter i retorik, internationell kommunikation och presentationsteknik. Hon har en bakgrund som lektor och språkforskare.  Idag anlitas hon ofta av TV och medier för att göra analyser när politiker håller tal eller har debatter. Du får med dig de viktigaste grundläggande momenten för att bli en trovärdig talare som engagerar sina lyssnare. Samt lärdomar i hur du kan göra vardagspresentationer enklare, med modeller du kan använda direkt för att nå framgång och övertyga i olika situationer.

 

BRIT STAKSTON
trender, kommunikation, retorik, affärsmannaskap, försäljning, marknadsföring, teknik, AI, digitalt

Brit Stakston är en ledande mediestrateg och prisats som Sveriges mest inflytelserika PR-konsult. Hon är svensk-norsk författare och föreläsare som sedan 2014 driver egna byrån Stakston PR. Hon hjälper framgångsrikt företag och organisationer att utveckla sitt kommunikationsarbete. Med fokus på välplanerad kommunikation, sociala medier och ledarskapsutveckling i en digital samtid.

 

CAROLINA KLÜFT
mål, idrott, hälsa, mångfald, hållbarhet, välgörenhet
Förmodligen Sveriges främsta friidrottare genom tiderna. Med största framgångarna i sjukamp. En färgstark personlighet, som blev "Carro" med svenska folket redan som 19-åring. Vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren hittills som erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer (OS, VM ute/inne, EM ute/inne). Finnkampen 2012 blev hennes sista tävling. Numera Ambassadör för svenska FN förbundet, engagerad i hållbar utveckling. Projektledare för Naturskyddsföreningens miljö och hälsa. Studier i freds-och konflikforskning på Uppsala Universitet. Samtal om den framgångsrika karriären, att tänka tvådimensionellt, att vara här och nu men på samma gång ha klara mål. Att kunna byta inriktning och sätta nya mål. Att hitta och behålla glädjen i det du gör och skapa dina egna hållbara mål.

 

CAROLINE MOHR
mål, hälsa, idrott, stress, hållbarhet, krishantering, teamwork, hjärnan

Caroline är en talare som berör, som gjort stort genombrott som föreläsare. Hon är Allianz Brand Ambassadör sedan 2017 och är före detta golfproffs. Hon har vunnit både EM och VM i handigolf. Caroline talar i föreläsningen om hur viktigt det är att sätta mål som känns meningsfulla, att ha ett starkt team runt omkring sig och hur vi kan använda perspektiv till att få kraft. Vi tar del av hennes egen resa från att vara golfproffs till att överleva cancer och om vilka strategier och planering hon själv använde sig utav för att bemästra en stor förändring.

 

CHARBÉL GABRO
arbetsglädje, mål, idrott, stress, hållbarhet, värderingar, religion, krishantering, mångfald, teamwork, retorik

En oslipad diamant. Charbels fenomenala förmåga som talare berör på många olika plan och får andra att reflektera över sina egna tankar och beteendemönster. Hans största styrka som inspiratör är att han använder sig av både svensk- och syriansk kultur, drar paralleller och speglar kulturkrockar på ett synnerligen vältajmat och humoristiskt manér. Hans levnadssätt och det han utstrålar har givit honom en möjlighet att kunna beröra och inspirera både yngre och äldre. Mångfalt prisad talare, Narrenpriset 2018, Stora Talarpriset 2019, Stora Målpriset 2020. 

 

CHARLOTTA RYDHOLM
arbetsglädje, hållbarhet, förändring, värderingar, ledarskap, teamwork, kundvård, service, kreativitet, kommunikation

Charlotta Rydholm är en av Sveriges ledande konsulter inom förändringsarbete. Hon driver företaget To Begin, har varit utbildningschef på Bergs School of Communication och egenföretagare i flera år. Hon hjälper organisationer och individer att navigera i mindre och större förändringsprocesser. Hon kombinerar teori med praktik, samt hennes genuina engagemang för personlig och organisatorisk tillväxt positionerar henne som en ovärderlig resurs för alla som strävar efter förbättring inom sin organisation. Hon har publicerat sex böcker med fokus på olika aspekter av förändring, facilitering och hållbarhet. Hennes engagemang har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser som t ex Guldägget och Eurobest.

 

CHARLIE SÖDERBERG
mål, varumärke, marknadsföring, PR, hälsa, försäljning, kundvård, service, kreativitet

Charlie Söderberg är känd från Lyxfällan, SVT Plus+ och Tonårsbossen! Han är programledare, företagare och privatekonomisk rådgivare. Och är författare till böckerna Ett rikare liv och Gör ditt barn rikt. Han är delägare i flera affärsrörelser med Resurshuset som moderbolag. Vi tar del av hans rika erfarenhet som kommer påverka vår inställning om hur du når dina mål och får mer tid, pengar och energi.

 

CHRISTINA STIELLI
arbetsglädje, hållbarhet, värderingar, ledarskap, teamwork, kundvård, service, kreativitet, kommunikation

Christina har en stark närvaro med sin publik, hon känner av, lyssnar och tar in. Hon pratar utifrån sina åhörare om relationer. Relationer till kollegor, kunder och uppdragsgivare, att vi är varandras arbetsmiljö. Hon leder sin publik med skratt och allvar. Hon visar handgripligen hur en arbetsplats kan skadas av gnäll och negativa vibbar och hur vi kan förbättra arbetsglädjen och sy ihop vardagens pussel.

 

CHRISTOFFER O´REGAN
historia, retorik

Du har kanske sett honom på TV, Christopher O´Regan, där han trollbinder sina tittare med berättelser om Sveriges historia. Med sina gedigna kunskaper och sin eleganta vältalighet levandegör han som ingen annan det förflutna. Stadsvandringar i Gamla Stan är hans specialitet där vi får uppleva 1700-talet precis som om vi levde där och då. Han samtalar med oss om berättandekonsten, vikten av att tala i bilder och hur vi på bästa sätt fångar våra åhörare. 

 

CILLA HECTOR
underhållning

Cilla Hector har givit ut flera skivor i eget namn och jobbar som professionell sångerska och musiker sedan drygt 25 år. Hon är norrlänning, bosatt i Roslagen, har medverkat i ett antal TV-program och events på Stockholms slott, Aviccii-Arena samt på många hotell och eventanläggningar. Cilla har samarbetat med flera artister eller som solist runt om i Norden. Ett fullblodsproffs helt enkelt. Under senaste åren har hon dessutom agerat kapellmästare på större möten och events, ramat in talare och seminariepass och stått för paus-och kvällsunderhållning.

 

CLAS SCHMIDT/SARA LUND
arbetsglädje, hållbarhet, jämställdhet, värderingar, mångfald, ledarskap, teamwork 

Claes Schmidt, marknadschef, entreprenör och musiker, blev föreläsaren Sara Lund 2003. Ute på föreläsningarna är det alltid Sara Lund som talar. Hen utmanar gamla sanningar och innötta tankemönster. Hen har gett ut boken
”Från man till människa” och fått flera utmärkelser, bl.a. ”Stora Talarpriset” 2010 och ”Årets mångfaldshjälte” 2013. Kombinationen av livsberättelsen, skämtsinnet, kunskapen och relevansen har gjort föreläsningarna med SaraClaes enormt populära.

 

CLAS MALMSTRÖM
hjärnan, hälsa, psykologi, stress

Hur ska vi orka med alla dessa djärva mål? Clas Malmström är leg läkare, psykiater och företagsläkare. Dessutom författare, rådgivare till företagsledningar, mycket uppskattad föreläsare inom stresshantering, laganda och med allmänna tips om välmående. Hans forskning har bl a visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Clas talar om vikten av att sätta höga mål, anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa.

 

COLIN MOON
arbetsglädje, kommunikation, kreativitet, mångfald, 

En av Skandinaviens mest efterfrågade föreläsare. Colin Moon talar på ett mycket underhållande sätt om interkulturella skillnader i allmänhet och svenskars egenheter i synnerhet. Med mycket humor känner man igen sig både när det gäller hur andra länder ser på oss nordbor och hur vi agerar privat och i jobbet. Colin Moons budskap skapar förståelse för hur man kan hantera olikheter och samarbeta över kulturgränser.

 

CHRISTER OLSSON
arbetsglädje, försäljning, kommunikation, krishantering,  kundvård, ledarskap, teamwork

Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Han är dessutom en talare och föredragshållare utav Guds nåde. Vill du få hela organisationen på fötter finns det knappast någon som gör det bättre än Christer Olsson, Öckerö, Sverige.

 

DAVID EBERHARD
psykologi, hjärnan

Han har under flera år varit en av de mest efterfrågade föreläsarna i landet. Han är chefläkare vid psykiatrin på Danderyds Sjukhus och tillika debattör, krönikör och författare. Han använder humorn som vapen, talar om mod och det moderna samhällets krav på individens prestation. David är dessutom vår reflekterande rådgivare under dagen.

 

DAVID HOLMBERG
mål, ledarskap

David Holmberg är Vd på The Information Company och är en av Sveriges ledande målstyrningsexperter. Han ger handfasta tips på ditt målarbete, hur du sätter mål som driver ett önskat beteende. Hur vi kort och gott både kan utvecklas individuellt och som företagare att nå våra mål. David delar med sig från över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor som gett stora framgångar både för företag och organisationer.

 

DAVID JP PHILIPS
kommunikation, retorik

David JP Phillips  är en av Sveriges främsta experter på konsten att övertyga. Efter 7 år blev David klar med att analysera 5 000 talare världen över för att på så sätt kunna definiera vilka egenskaper, kvaliteter och tekniker som på riktigt är det som gör dom skickliga talarna skickliga! Vi får ta del av den optimale talarens egenskaper och David har lovat avslöja sina absoluta favoriter av de hela 110 individuella tekniker i  världens mest avancerade coachningssystem för presentatörer vid namn SpeakerRating.

 

ELIZABETH KUYLENSTIERNA
feedback, gruppdynamik, kommunikation, konflikthantering, ledarskap

Elizabeth Kuylenstierna är en av Sveriges vassas  föreläsare. Elizabeth arbetar med handledning av grupper som vill jobba sig uppåt och framåt, eller grupper som fastnat i missförstånd och konflikt, att ta sig från låsta lägen till samarbete, om att sortera i konfliktsituationer och få människor att börja lyssna för att förstå varandra, om att bygga upp tillit och förtroende som brustit. Hon jobbar även som handledare för den välkända och uppskattade UGL-utbildningen. Dessutom talar Elizabeth om kommunikation i olika former, om attityder inom näringslivet, om hur man som ledare och chef kan skaffa sig ett coachande förhållningssätt, om hur man får ett företag att lysa tack vare stolta medarbetare.
 

ELISABETH WINBERG-HEARN 
hjärnan, hållbarhet, kommunikation, ledarskap

Utvecklar organisationer i omställningsarbete. Jobbar med ledarskapsfrågor och förändringsarbete. Gedigen erfarenhet från mångåriga uppdrag med företag inom Sverige och Internationellt. Mycket uppskattad föresläsare om bl a proaktivt ledarskap och faktorer som krävs för ett framgångsrikt ledarskap. Elisabet har jobbat bl a med Royal Bank of Scotland, American Express, MasterCard, Bombardier, Vattenfall, Skanska, IKEA, H&M.  

 

ELISABETH WAHLIN
arbetsglädje, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, krishantering, kundvård, service, teamwork, underhållning, varumärke, värderingar

Elisabeth har lång erfarenhet som ledare och entreprenör och är känd för sin medryckande entusiasm. Elisabeth ger konkreta verktyg till hur du kan hitta nyckeln till dina drivkrafter och energin i vardagen .  En plattform som hjälper dig att motivera både dig själv och andra – såväl i arbetslivet som privat.  Hon föreläser om vikten att ha rätt inställning till både oss själva och till andra, vad vi kan göra för att se möjligheter, få mer kraft och energi och att inte ge upp. Elisabeth är författare till boken “Yes! 100 % inspiration”, med 10 verklighetsbaserade berättelser om mod, vägval, glädje och drömmar.

 

ERIC THYRELL
förändring, nytänkande, arbetsglädje, motivation, samarbete, konflikthantering,
kommunikation och försäljning.

Eric Thyrell är en av Sveriges populäraste föreläsare med en mångårig scenvana från olika uppdrag. Eric är dessutom en av endast två talare i Sverige som fått ratingen Diamond speaker (speakerrating.com).
Med stor entusiasm, energi och humor har han inspirerat och utbildat tusentals företag och organisationer i Norden inom försäljning, kundservice, konflikthantering och kommunikation.  

 

ERIK MATTSSON
kommunikation, retorik, mötesledning, ledarskap 

Erik Mattsson är en av Sveriges mest uppskattade utbildare och föreläsare inom kommunikation. Han utbildar regelbundet blivande advokater, forskarstudenter och har undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt arbetat som skådespelare. Erik har författat flera böcker och en stor mängd utbildningsmaterial, bland annat ”Talarkokboken” och ”Möteskokboken 1, 2 och 3”. Inkludering av publik och humorn är effektfulla verktyg då han föreläser. Du får med dig de bästa redskapen du kan använda dig av när du bemöter, presenterar, leder möten och vill beröra.

 

ERIK OLKEWICZ
Kreativitet, försäljning, förhandling, psykologi, retorik, hypnos, magiker.

Inspirationsföreläsaren och motivationsexperten Erik Olkewicz är Skandinaviens ledande businesshypnotisör. Han bjuds ofta in som expert i media och är mest omtalad för sin hypnosshow där han hypnotiserar människor live på scen. Som föreläsare och underhållare har han bland annat anlitats av H&M, Tele2, ICA och Nordea. Var tidigare verksam som journalist. Hypnoscoaching är ett säkert, naturligt och effektivt alternativ som hjälper dig att bli mer kreativ och verkligen nå dina mål, att gå ner i vikt, öka självkänslan, hantera stress och ångest, bli kvitt fobier och mycket mer. ‍Dessutom kan hypnos hjälpa oss att bli en toppförsäljare, att övervinna den inte helt ovanliga rädslan att ta första kontakten med potentiella köpare. Erik har coachat många ledare, entreprenörer och andra högpresterande människor genom åren till stora framgångar.

 

ERIK WETTER
förhandling, ledarskap

Förhandlingsforskare professor och utbildningsansvarig i Management på Handelshögskolan i Stockholm.Han talar mycket inspirerande om de senaste förhandlingsrönen, från makro till personnivå, gör kopplingar med Försvarshögskolan och samarbeten i gemensamma projekt med andra länder.

 

FREDRIK HÄRÉN
trender, idéer, kreativitet, globalt tänkande, affärsmannaskap, innovation, förändring

Fredrik Härén, The Creativity Explorer, Sveriges störste globale talare. Erkänd och efterfrågad över hela världen. Författare och global keynote speaker med fokus på kreativitet, förändring och affärsklimatet världen över. Han har föreläst mer än vid 2 000 tillfällen i över 75 länder på sex kontinenter. Han är författare till 10 böcker bl a ”The Idea Book” som ingick i ”The 100 Best Business Books of All Time” likväl som författare till ”One World. One Company” – en bok om vad det verkligen innebär att vara ett globalt företag. 

 

FREDRIK STRÄNG
hållbarhet, idrott, kommunikation, krishantering, ledarskap, äventyr

inspirerar och trollbinder sin publik med fullständig närvaro och talar om vikten av att övning ger färdighet. Med hissnande historier från klättringar i extrema miljöer berättar Fredrik om hur resultat speglar sättet vi tänker på. Vår inställning avgör om vi når toppen! Fredrik Sträng är äventyrare, dokumentärfilmare och föreläsare. Han har blivit utsedd till Årets äventyrare två gånger och även kommit med i Guiness Rekordbok som den som snabbast bestigit de högsta topparna på våra sju kontinenter.

 

GUNNEL RYNER
arbetsglädje, ledarskap, teamwork

Gunnel Ryner är beteendevetare och en av Sveriges främsta experter på styrkebaserat arbetssätt. Hennes mission är att hjälpa människor och organisationer att tillvarata styrkor, lära av framgångar, hitta lösningar och bygga utveckling på det som fungerar bra. Hon har samlat guldkornen från metoder som Lösningsfokus, Appreciative Inquiry och Positive Deviance och lär ut dem på ett pedagogiskt, inspirerande och enkelt sätt. Gunnel är en flitigt anlitad föreläsare och har under de senaste 15 åren inspirerat hundratals grupper och organisationer att skifta fokus från problem till styrkor och lösningar. Hon föreläser också om kommunikation, svåra samtal, ledarskap, arbetsglädje och engagemang. Hon har skrivit tre bästsäljande böcker, varav den senaste, ”Hitta rätt i stället för att leta fel”, släpptes 2023.

 

GÖRAN ADLÉN
trender, kommunikation, retorik, affärsmannaskap, försäljning, marknadsföring, teknik, AI, digitalt

Alltid aktuell. Alltid tänkvärd. Alltid rolig. Alltid nytt. Alltid insiktsfull. Göran Adlén är vår mest efterfrågade föreläsare inom framtidsspaningar. Ständigt uppdaterad med det senaste har han ett suveränt grepp om ord, bilder och associationer och botaniserar lustfyllt i de trender och mekanismer som styr och omskapar vår tid. Utan att för en sekund tappa tråden eller förlora skärpa bjuder han i de mest skilda sammanhang och oavsett ämne sin publik på hisnande och underhållande aha-upplevelser. Hans unika briljans att likt ett trollspö klicka fram powerpoints på ett underhållande och överraskande sätt är vida känt. 

 

HENRIK MATTSSON
ledarskap, konflikthantering, kommunikation

Henrik Mattsson är en framstående föreläsare som tillhör de mest etablerade i Sverige. Han har coachat och utbildat närmare 100 000 personer sedan 1999. Henrik arbetar främst som föreläsare/utbildare inom proaktiv konflikthantering och kommunikation, men även som coach för chefer och mental coach för bl.a. elitidrottare.

 

JANNE GUNNARSSON
arbetsglädje, feedback, hållbarhet,

jämställdhet, kommunikation, kundvård, ledarskap, mångfaldservice, teamwork, värderingar
Janne Gunnarsson är författare, föreläsare, naturfotograf och musikant som inspirerar människor att välkomna sig själva, andra och den naturliga världen vi alla är en del av. Utifrån egna erfarenheter och kunskaper och med stor glädje och passion skriver och talar han om gemenskap, värdskap och gästskap. 
Han har 25 år som ledare i privata och offentliga verksamheter där han såg hur gemenskap är en förutsättning för framgång. Efter 2 350 föreläsningar i Sverige och internationellt, 10 böcker och ett antal TEDx tal är han än mer övertygad om gemenskapens kraft i alla typer av verksamheter och sammanhang. Han är bl.a.utbildad till lärare inom medkänsla vid Stanforduniversitet och har genomgått ett längre program för personlig utveckling vid Harvard Business School, USA. 

 

JANNE SCHAFFER
arbetsglädje, kreativitet, motivation, mål. underhållning, varumärke, värderingar

"Guitar Hero" En musikalisk resa utan motstycke. Trollbinder publiken med historik och sin gitarr. En storyteller av rang. Janne Schaffer har varit en del av den svenska musikscenen i över 50 år. Samarbetat med Ted Gärdestad, ABBA, Björn Skifs, TOTO och många andra artister och band. Han har medverkat på närmare 5 000 låtar, gett ut 27 egna skivor samt gjort tio album med Electric Banana Band. 

JAN-OVE WALDNER
idrott, ledarskap, motivation, mål, teamwork,

JO betraktas av många som världens genom tiderna bästa bordtennisspelare. Framgångarna inkluderar OS-guld samt dubbla VM-guld i singel, fyra VM-guld i lag och sju Europa Top-12-segrar. Två gånger belönades han med SvD:s bragdguld – 1989 som del av VM-guldlaget och 1992 individuellt (efter OS-guldet). Han berättar om karriär, målbilder och motivation. Och reflekterar över hur vägen till världstoppen kan inspirera oss till att nå våra egna mål och drömmar.

 

JOAKIM JARDENBERG
digitalisering, hållbarhet,kommunikation, kreativitet, social media, värderingar 
En av våra främsta internetdebattörer. Grundade aftonbladet.se 1994, tog internet till Sverige, bloggare i sitt eget företag Mindpark. Digital mentor för fem börs VD:ar på några av de största företagen i Sverige. Joakim föreläser på ett briljant sätt om digitala möjligheter och fallgropar. Han väcker stor sympati och ger goda tips hur vi bäst nyttjar alla möjligheter inom internetvärlden.

 

JOHAN DAHL
arbetsglädje, beteenden, förändringsarbete, företagsutveckling, försäljning, personlig utveckling, ledarskap, marknadsföring, målstyrning, teamwork,

Johan Dahl har startat och drivit ett 10-tal företag där han tagit lärdom av både med- och motgångar. Att få dela erfarenheter och utmaningar med Johan är ”på riktigt” eftersom han verkligen vet vad han pratar om. Johan verkar även som process- och förändringsledare. Johan brinner för att hjälpa människor och utveckla företag. Johan inspirerar och utmanar sina lyssnare genom sina ämnen kring personligt ledarskap, personligt ansvar och personlig försäljning. Med sin egen bakgrund och erfarenhet ger han exempel på hur verkligheten kan se ut och kryddar detta med värme och humor. Vi känner igen oss, vi skrattar, vi berörs. Många känner igen sig i de utmaningar som Johan har upplevt och i de exempel som han berättar om. Hans referenser talar sitt tydliga språk. Publiken blir varm och hoppfull av hans budskap och vill vara med och ändra attityder, vanor och beteenden. Vi rekommenderar den kritikerrosade föreläsningen "Våga vägra lågkonjunktur" Vinnande strategier i oroliga tider. 
 

JOHAN HOLMSÄTER
arbetsglädje, hållbarhet, hälsa, idrott, ledarskap, teamwork,

Johan Holmsäter är i grunden idrottsledare och idag konsult och entreprenör med fokus på företagshälsovård. Johan grundade Sveriges idag största idrottsföreningen Friskis & Svettis. Han har fått pris och utmärkelser för sina insatser för vårt välbefinnande och hälsa samt för att ha gjort Sverige gladare och friskare. ”Vi bör ta ansvar för vår hälsa på samma sätt som vi gör med vår ekonomi och andra delar av livet.” Johan föreläser med högt engagemang och ger rikligt med energi till sin publik. En estradör. 

 

JOHAN OLSSON
arbetsglädje, beslut, hållbarhet, hälsa, idrott, ledarskap, målstyrning, teamwork,

Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare. Han har tillhört yttersta världseliten i flera år, vunnit två OS-guld i stafett och två individuella VM guld och dessutom fått SvD:s bragdguld två gånger. Johan slutade sin karriär på elitnivå 2017 och är nu bl a experkommentator på TV. Han har under lång tid jobbat med mental träning och förmågan att kunna styra och förbättra sitt tankemönster för att nå uppsatta mål men även med insikt i hur man tacklar motgång.

 

JONAS BOHR
arbetsglädje, beslut, hållbarhet, hälsa, idrott, ledarskap, målstyrning, motivation,

Jonas Bohr är en vetgirig man som går in för det han gör till 110%. Till vardags är Jonas entreprenör i finansbranschen men det är cyklingen som är hans verkliga passion. Idogt tränande och tävlande p-å ålderns höst har tagit honom till yttersta elitnivån i Sverige och har dessutom utvecklat ett affärsintresse för ett nytänkande kosttillskott som på naturlig väg gör att vi mår och presterar bättre. Vi samtalar om värdet av att sätta fokus på det man brinner för och att verkligen nå sina mål. Och att det aldrig är för sent att förverkliga sina mål. 

 

JOSÉ NÛNEZ
arbetsglädje, hälsa, idrott, ledarskap, målstyrning, motivation,
José Nuñez är med sina drygt 35 års erfarenhet av ledarskap en av landets mest erfarna tränare, hälsocoacher och utbildare. Han är känd för sin förmåga att skapa positiva mönsterbrytare och stärka team på ett hållbart och lustfyllt sätt. Dessa förmågor har han haft glädje av när han jobbat med bland annat polisen, försvaret, Stockholm stad och som sportchef på IT-företaget HiQ. Han har medverkat i TV och tidningar som träningsexpert. Just nu aktuell med mönsterbrytande tips i TV4’s Sverige Springer och på en rad tränings- och hälsoresor runt om i Europa. I sina föreläsningar är du som publik engagerad och får ta del av aktiviteter som skapar energi och kraft.

 

JÖRGEN OOM
arbetsglädje, beslut, feedback, hjärnan, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, 
kundvård, ledarskap, marknadsföring, psykologi, PR, service, teamwork, värderingar

"Våga vara bäst", Jörgen Oom är legitimerad psykolog och talar om att våga vara bäst och hur det vinnande laget når sina mål. Han har flera gånger blivit omnämnd som Sveriges mest efterfrågade talare i näringslivet och har fått pris som årets talare. Han talar även om entusiasm och delaktighet, förändringsarbete och hur vi kan ha högt tempo utan negativ stress.

 

KAJSA BERGQVIST
hälsa, idrott, ledarskap. motivation, mål, teamwork

Kajsa blev första svenska kvinna att hoppa över två meter. Hon innehar med 2,06 m det svenska höjdhoppsrekordet, medan hon inomhus fortsatt är världsrekordhållare med 2,08 m. Med VM-Guldet 2005 belönades hon med SvD Bragdmedalj.  2010 startade hon eget företag Kajsa Wines inom vinimporten. Hon har senare verkat som Unicef-ambassadör, föreläsare och expert-kommentator på SVT. Kajsa Bergqvist är numera förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget. Vi får i hennes föreläsning eller i samtal ta del av karriär, utmaningar och målbilder, både inom-och utom idrotten.

 

KARIN OTTERBJÖRK
arbersmiljö. hållbarhet, ledarskap, kommunikation, grupputveckling, självledarskap, trygghet, tillit
Karin Otterbjörk är chefen med den gotländska bakgrunden som hoppade av sina långa ledarbana för att istället ha fokus på att hjälpa organisationer till att jobba med människan i fokus. För då kommer resultaten. Hon har framgångsrikt föreläst och utbildat sedan 2013 med ämnen som gör skillnad i en modern organisation. Ett av hennes kärnämnen är självledarskap, ett grundläggande ledarskap för alla oavsett position. Under slutet av 2023 kommer hennes bok Palla trycket – Leda sig själv och andra till ett hållbart självledarskap komma ut i bokhandlarna. Ämnen som hon ofta anlitas för är förutom självledarskap; hållbart ledarskap, coachande ledarskap, arbetsmiljö med inriktning mot den psykosociala och sociala delarna, kommunikation utifrån hjärnans villkor, grupputveckling och psykologisk trygghet. Karin beskrivs ofta av sina deltagare som en energispridare med närvaro, som skapar trygga miljöer där utveckling kan ske. 

KATARINA SANDSTRÖM
kommunikation, kreativitet, krishantering, ledarskap, media, retorik, underhållning

Katarina är journalist och nyhetsankare på SVT:s nyhetsprogram Rapport. Hon har flera gånger nominerats till och vunnit pris som bästa nyhetsankare. Hon har lett Rapports huvudsändning 19:30 sedan 2000 och dessutom medverkat i stora evenemang som Nobelbanketten och valvakan. Katarina reflekterar om karriär, kommunikation och vad man ska tänka på för att vara maximalt professionell i det skarpa läget, i direktsändning.

 

KATTIS AHLSTRÖM
kommunikation, kreativitet, krishantering, ledarskap, media, retorik, underhållning

TV programledare, Eurovision song contest, melodifestivalen, 2005 Kristallen för årets kvinnliga programledare. Chefsredaktör ICA kuriren 2006-2010. Kattis & Company TV talkshow. Programledare för Amnestygalan, Världens Barn galan mm. Engagerad i bla Lilla barnets fond (forskning neonatalvården) och Rädda Barnen.  Hon arbetar även som journalist och föreläsare och var tidigare generalsekreterare på BRIS.  Föreläser med hög värme och vältalighet om CSR, den viktiga omsorgen, att vara beredd på förändring och om ett coachande förhållningssätt.  Dessutom om hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på, vikten av närvaro för en mer framgångsrik kommunikation.

 

KJELL DAHLIN
arbetsglädje, beslut, feedback,  försäljning, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, 
kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, psykologretorik, service, teamwork, värderingar

Inspirationstalaren Kjell Dahlin är författare och föreläsare inom retorik och kommunkation, samspelet mellan människor, att tala och att lyssna . Kjell Dahlin är fil kand i retorik och har 25 års erfarenhet av kommunikationsfrågor i näringslivet. Framförallt är han just inspiratör och talare – och inspirerar kring attityd, arbetsglädje och kundbemötande. Han är också grundaren och VD av retorikbyrån Popretorik.

 

KJELL ENHAGER
arbetsglädje, beslut, feedback,  försäljning, hållbarhet, idrott, jämställdhet, kommunikation, 
kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, psykologretorik, service, teamwork, värderingar

Kjell Enhager är en av våra främsta och mest erfarna talare. Skarp, rolig, klocvktrena budskap. Han tilldelades Stora Talarpriset 2009 för att han under många år har visat att han är "onormalt" bra på att göra människor bättre än de tror att de kan bli. Med sin kunskap, retoriska skicklighet och sprudlande energi fångar han publikens intresse och gör ett intryck som räcker långt. Målet är att nå världsklass. Kjell har haft stor betydelse för många människors personliga utveckling. Både inom och utom idrotten.

 

KJELL A NORDSTRÖM
arbetsglädje, beslut, feedback, försäljning, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, 
kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, psykologi, retorik, service, teamwork, trender, värderingar

Kjell A Nordström är en talare av yttersta rang. A global speaker. Han är en av Europas ledande forskare kring multinationella företag och den globala marknaden, med ekonomie doktorsexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han är känd för att på ett lättförståeligt sätt kunna beskriva de mest komplicerade förhållanden och skeenden som berör och påverkar oss alla. Kjell föreläser om hur vi kan hantera kriser, nå framgång och vilka marknader och företag som är framtidens vinnare.

 

KLAS HALLBERG
arbetsglädje, beslut, feedback, försäljning, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, mod, psykologi, retorik, service,
teamwork, trender, värderingar

Klas Hallberg är sedan många år en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Han föresläser om att göra det omöjliga möjligt och att det sitter hos dig. Var dig själv och skapa din egen framgång. Klas är en stor scenpersonlighet med härlig pubikkontakt. Mycket humor och igenkännande i sina föreläsningar som bygger på flera böcker han skrivit. Han vann Stora Talarpriset 2018, som Sveriges bäste talare.

 

KRISTINA PALTÈN
arbetsglädje, beslut, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, krishantering,
kundvård, ledarskap, religion, teamwork, värderingar

Kristina Palténs häpnadsväckande berättelse handlar om mod, att utmana fördomar och övervinna sin rädsla. Den handlar även om drömmar, att nå sin dröm genom att stegvis sätta upp nya djärva utmanande mål. Kristina är ultralöpare, världsrekordhållare på löpband och äventyrare . Hon är den enda kvinnan i världen som ensam sprungit nära 200 mil genom Iran. Storytelling i sin bästa form. Utkom sommaren 2018 med boken ”Den rädda löparen”. 
 

LARS-PETER LOELD
arbetsglädje, kommunikation, kreativitet, ledarskap,  psykologi, retorik, teamwork

Skandinaviens främste tankeläsare. Stark scennärvaro, en retorikens mästare med nära publikkontakt. Trollbinder med sin ofattbara förmåga att läsa andra människors tankar. Lars-Peter berättar detaljer om deltagarna som han absolut inte kan känna till. Föreställningen som även presenteras på engelska heter Mindgames.
 

LARS-JOHAN ÅGE
arbetsglädje, beslut, feedback, 
Självledarskap, kreativitet, kundvård, ledarskap, 
marknadsföring, service, teamwork 

Lars-Johan Åge är en av världens främsta forskare inom förhandlingsområdet och han har inte bara hittat framgångsfaktorerna för att komma överens med vem som helst, han kan också förmedla dem på ett sätt som gör skillnad i människors liv. Att samarbeta och hitta en gemensam väg framåt är den största framgångsfaktorn i mänsklighetens historia. Den är lika avgörande och aktuell för dagens organisationer. Vi kallar det att komma överens. Lars-Johan Åge är, förutom professor även utbildad i förhandling på Harvard Law School. Han har arbetat med FBIs gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka. Han har också analyserat mönster hos världens bästa förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati. Nu gör han framgångsfaktorerna tillgängliga för en bred publik. 

 

LENA LID FALKMAN
arbetsglädje, beslut, hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, kundvård, ledarskap, teamwork, värderingar

Lena Lid Falkman är forskare och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor vid Karlstad Universitet. Hon disputerade på avhandlingen "Ledarskapande Retorik" som fått pris i både USA och Europa. Lena har flera års egna erfarenheter som ledare i värdebaserade organisationer och hon pratar om hur man motiverar och leder med värderingar och engagemang. Lena har också i flera år forskat om moderna arbetssätt och arbetsplatser och skrev och forskade om hybrida arbetssätt långt innan pandemin. Hon föreläser om virtuella team, digitala möten och att leda och leva det hybrida arbetslivet. Hur får man ett mer hållbart arbetsliv och får bra samhörighet med kollegorna med flexibilitet och kommunikation? Hur får man ett framgångsrikt företag med ett aktivitetsbaserat kontor? Lena har under ett par år utnämnts till en av Sveriges mest populära föreläsare med sin blandning av forskning och praktiska erfarenhetsbaserade tips, kryddat med igenkänning och humor.  
 

LENA SKOGHOLM
arbetsglädje, beslut, feedback,  försäljning, hjärnan, hållbarhet, jämställdhet, 
kommunikation, kreativitet, kundvård, ledarskap, service, teamwork, värderingar

Lena Skogholm är författaren till bl.a. bästsäljaren Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv som sålt i 50 000 exemplar och till Livskoden enligt hjärnan som redan vid boksläppet 2021 fick stor uppmärksamhet i media. Lena är mycket uppskattad för sin pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och verktyg för att samarbeta med hur vi fungerar. Hon gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med energi och värme. Lena är en erfaren och kunnig talare vars föreläsningar skapar tydliga resultat. Som beteendevetare och pedagog har hon specialiserat sig på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Som bevis på sin begåvning och talang vann Lena Skogholm Stora Talarpriset 2021.

 

LIA BOYSEN
arbetsglädje, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, 

Lia Boysen är i stort sett självlärd som skådespelare. Det stora genombrottet kom med Peter Birro och Lukas Moodyssons TV-serie och film, Det nya landet år 2000 för vilken hon nominerades till en Guldbagge. Hon belönades 2006 med en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll i filmen Sök. Lia Boysen har även arbetat med utlandsproducerade filmer, bl.a. Les grandes personnes – De vuxna (2008) och Rende-vous à Kiruna (2012). Hon har även arbetat som uppläsare för ljudböcker, bland annat Liza Marklunds Asyl och Gömda. Hon föreläser och berättar om sin scenvana och förmåga att beröra sin publik, hur du paketerar dina presentationer och fångar uppmärksamhet. 

 

LILI ÖST
arbetsglädje, beslut, feedback,  hjärnan, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, kundvård, service, teamwork

Lili Öst har över trettio år på artistscenen. Hon började sin bana i Family Four 1983, gick över till nästa grupp Avec 1988. Därefter jobbade hon många år som soloartist, manusförfattare, regissör och showproducent för bl a EMA och 2 Entertain. 2010 tog Lili beslutet att byta scen och börja föreläsa på heltid. Lili är idag licensierad coach med NLP inriktning samt utbildad inom Kommunikologi. Hon brinner för psykologi, beteendevetenskap och sedan tidigt 80-tal har hon fördjupat sig i attraktionslagen – en av våra universella naturlagar. Utifrån detta har hon utvecklat sin tvärvetenskapliga metodik SÅ KLART-metoden som hon använder som utgångspunkt som coach, workshopsledare och föreläsare. Hennes första bok Jag blir vad jag tänker kom 2012 och den senaste boken SÅ KLART! Hur du och Attraktionslagen blir ett vinnande team, kom på bokdiskarna våren 2017.

 

LISA EKSTRÖM
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hållbarhet, kommunikation, 
kreativitet, kundvård, ledarskap, marknadsföring, PR, service, teamwork, trender, varumärke, 
värderingar 

Lisa Ekström är en av landets mest uppskattade och efterfrågade föreläsare. Karismatisk och energisk som delar med sig av sina erfarenheter på ett sätt som är lätt att till sig och plocka in i sin egen vardag. Fakta blandas med anekdoter, egna erfarenheter, glada skratt och aha–upplevelser, allt i ett medryckande tempo där ingen kommer att sitta oberörd. Oavsett om det rör sig om föreläsning, mentorskap med enskilda individer eller utveckling av organisationer ser Lisa möjligheter i utmaningen att framgångsrikt kunna utföra ett jobb i mästarklass. Hon föreläser bland annat om hur hon ledde SAS, Customer Relations, från en omplaceringsavdelning till en guldgruva. Vinnare av Stora Talarpriset 2014.

 

LOTTIE KNUTSON
arbetsglädje, beslut,  kommunikation, kreativitet, krishantering, 
kundvård, ledarskap, media, stress, teamwork 

Lottie Knutson talar om Ledarskap och kommunikation i kris, och skrev efter tsunamin boken ”Nödrop – när krisen kommer”. Hon har lång erfarenhet från lednings- och styrelsearbete under hård press och när det kraschar, både i organisationen, affären och digitalt. Lottie är van vid TV-sändningar och har erfarenhet från digitala, livestreamade föredrag. Parallellt föreläser och skriver hon om resor, gärna inspirerande och ur hållbarhetsperspektiv.

 

MAGNUS LINDKVIST
Trender, framtid, teknologi, ekonomi, hållbarhet, globalt

Han är en av Sveriges främsta och en internationellt erkänd futurolog och trendspanare som ser in i och planera inför framtiden. Magnus balanserar kultur, ekonomi och politik med futurologisk insikt och aha-upplevelser. Magnus är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har kombinerat sifferkunskapen med filmstudier på UCLA och journaliststudier på JMK, vilket genomsyrar hans fenomenala initresseväckande och lärorika föreläsningar och böcker. 

 

MATS LEWAN
trender, teknik, framtid, förändring, människor

Mats Lewan är en trend- och framtidsspanare som ger en fingervisning om vart mänskligheten är på väg inom en rad olika områden. Med retorisk skicklighet, en hoppfullhet och passionerad talarstil beskriver han hur vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och hur de nya förändringarna kommer påverka våra liv. Mats är utbildad civilingenjör vid KTH i Stockholm och har under flera år arbetat som redaktör och journalist på olika tekniska tidskrifter. 

 

MATTIAS KLUM
design, hållbarhet,  kreativitet, miljö, natur, varumärke, värderingar, äventyr

Fotografen och filmaren och internationellt eftertraktade föreläsaren Mattias Klum har har i över 30 år arbetat i unika miljöer och ekosystem världen över. Som få andra, kan Mattias beskriva kopplingen mellan människa, natur och hur infektioner som covid-19, ebola, sars och svininfluensa riskerar att öka i antal framöver.

 

MATTIAS RIBBING
arbetsglädje, beslut, hjärnan, hållbarhet, kreativitet

Vi lär oss att komma ihåg, hur hjärnan fungerar och vilken enorm outnyttjad kapacitet som finns. Mattias har en bakgrund som professionell utbildare. Det var hans brinnande intresse för pedagogik och lärande som fick Mattias att börja träna sin hjärna aktivt. Efter 10 månaders minnesträning ställde han upp i SM i minnessport och vann guld, en bedrift han upprepade ytterligare två gånger. Internationellt har Mattias uppnått den officiella titeln stormästare i minne (Grandmaster of Memory).

 

MAX SÖDERPALM 
förhandling, försäljning, kundvård, ledarskap, marknadsföring, media, trender, varumärke

Max är Sveriges kanske vassaste säljtränare. Tillika författare till 12 bästsäljande böcker som hjälpt mer än 100 000 säljare att öka sin försäljning. Som tex den självlärande boken ”Den rätta gnistan” hur du kommer att älskar att ta kalla samtal. Max har under de senaste 10 åren turnerat som säljcoach och föreläsare. Han skriver varje vecka “Monday Morning Letter”, ett inspirerande nyhetsbrev för alla som gör affärer. Dessutom är han grundare till IZONEN, säljträning online.

 

MI RIDELL
kommunikation, ledarskap, retorik, storytelling

Mi Ridell är skådespelerska, föreläsare och expert på kroppsspråk.
Hon är en väl anlitad talare som ger kunskap om hur retorik och kroppsspråk skapar framgångsrika affärer.  Med över 30 års erfarenhet från teaterscenen, film och TV samt studier i retorik och kroppsspråk, däribland av den amerikanska FBI-agenten Joe Navarro, har Mi sedan 2008 arbetat, föreläst och gett utbildningar inom kroppsspråk och presentationsteknik. Hon väver samman erfarenheter från att ha coachat personer inom försvar och polis till hur hon genom skådespeleri erfarit vikten av det ickeverbala språket, vårt kroppsspråk, till en unik form av retorik som hjälpt tusentals människor att nå sina mål.  Mi Ridell är en mycket omtyckt talare som kan få såväl ledare, politiker, organisationer som medarbetare att arbeta och utvecklas på ett konkret och energifyllt sätt som både blir roligt och driver affären framåt. 

 

MIA LILJEBERG
arbetsglädje, beslut, digitalt, hjärnan, hållbarhet, kommunikation, 
kreativitet, kundvård, ledarskap, psykologi, service, teamwork, värderingar

Mia Liljeberg är en mycket framgångsrik och uppskattad konsult sedan 2006 och har drivit digitaliseringsinitiativ internationellt i 20 år. Hennes utbildningsfokus ligger på framtidens arbetsplats, dvs uppgradera ledarskap, möten och samverkan genom att använda digitala verktyg på effektivt sätt. Hon har flera uppmärksammade böcker utgivna inom kommunikation, möten och ledarskap. Mia utvecklar ledare för hållbart högpresterande team i en digital värld. Hur kan vi använda digitala verktyg på ett smartare sätt? Hur kan vi minska stressen och bli mer hållbara? Hur skapar vi engagemang i digitala möten? Det är några frågeställningar som Mia skickligt och högst insiktsfullt berör i sin föreläsning/workshop. 

 

MICHAEL HALVARSON
magi, arbetsglädje, kommunikation, kreativitet, retorik, underhållning

Michael Halvarson är en internationellt erkänd komiker och magiker vars unika show är en oerhört uppskattad publiksuccé. Nu har du möjligheten att boka en världsartist som garanterar skrattfest. Michael Halvarson fick sitt definitiva internationella genombrott då han handplockades av Cirque du Soleil för en huvudroll i föreställningen KOOZA. Därefter har Michael haft världen som sitt arbetsfält. Han har uppträtt på Royal Albert Hall, medverkat i galaföreställningar i Monte-Carlo, stora varietéshower i Europa samt som en av världens främsta illusionister medverkat i showen The Illusionists - Witness the Impossible. I Sverige har han medverkat i flera shower och han är flitigt anlitad som konferencier och underhållare på olika event. Svenska folket lärde känna honom i programserien Helt magiskt då Michael skapade magisk lördagsunderhållning på SVT. Michael Halvarson är en sann estradör som bjuder publiken på något alldeles extra.

 

MICHAEL LUNDH
arbetsglädje, beslut, feedback, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, 

Krishantering, ledarskap, psykologi, retorik, teamwork, värderingar.
Michael arbetade som polis i 26 år i Stockholm, först som piketpolis och senare som ungdomspolis. Michael har även varit rådgivare åt regeringen i ungdomsfrågor.
Han är numera utbildningsledare, föreläsare och författare. Han berättar om hur han lyckades bekämpa kriminella gäng med ett professionellt bemötande för att skapa ett tryggare samhälle och bättre integration. Han visar på värdet av en stark värdegrund i organisationen eller på arbetsplatsen.
 

MICHAEL SÖDERMALM
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan, hållbarhet, hälsa,
idrott, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, ledarskap, psykologi, service, teamwork, värderingar

Michael Södermalm är en av Sveriges främste föreläsare och inspiratörer inom primärt områdena mental träning, vinnande attityder och arbetsglädje. Du får garanterat en motiverande och fartfylld föreläsning. Han beskriver de bakomliggande mekanismerna som styr vår motivation och hur man kan påverka sin egna mentala inställning. Michael är en estradör av stora mått och han har en energi som snabbt smittar av sig till publiken. Michael Södermalm är fil.kand, marknadsekonom och certifierad mental tränare med inriktning i prestationspsykologi.

 

MICKE ANDERSSON
arbetsglädje, hjärnan, hållbarhet, hälsa, idrott, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, psykologi,  underhållning, värderingar,  

Micke Andersson är företagare, författare, coach och en av landets populäraste inspirationsföreläsare. Han har föreläst för hundratusentals människor som han aldrig tidigare mött, men för många förändrade mötet deras liv för alltid. Micke är gift, har fyra barn och arbetar heltid. Egentligen en helt vanlig livssituation om det inte vore så att Mikael har varken armar eller ben. Han berättar med ett smittande leende om mod, normalitet, motivation och en stark drivkraft att nå målen och förverkliga sina drömmar. Allvar och svårigheter blandas med humor och glädje i tvära kast.

 

MILAD MOHAMMADI
ledarskap, teamutveckling, samarbete, medarbetarskap, arbetsglädje och mångfald.

Milad Mohammadi blev, bara 22 år gammal, både Sveriges yngsta jurist och statsvetare. Han är en framgångsrik serie-entreprenör och en av Nordens mest efterfrågade talare inom ämnena modernt ledarskap, högpresterande team, teamutveckling, samarbete, medarbetarskap, arbetsglädje och mångfald. Han lämnar ingen oberörd, en av samtidens mest inspirerande talare som vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Talare genom Stora Talarpriset  2017. 

 

MONA RIABACKE
arbetsglädje, beslut, mål, varumärke, hälsa, stress,  värderingar, ledarskap, teamwork, service,  hjärnan, kreativitet, hållbarhet

Hur fattar vi beslut i ett allt högre tempo, när valmöjligheterna är oändliga, informationsmängden enorm och osäkerheten stor. Hur pass mycket känner vi oss själva och vår organisation, för att fatta beslut. Ska vi klara av våra möten och nå våra mål måste vi också vara beslutsmässiga. Mona Riabacke är Dr i risk och beslutsanalys och en av Sveriges ledande beslutsexperter.

 

MOUNA ESMAEILZADEH
arbetsglädje, hjärnan, hållbarhet, hälsa, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
psykologi,  värderingar

Mouna Esmaeilzadeh är en av de ledande experterna på framtidens hälsa. Hon är läkare, hjärnforskare och entreprenör inom förebyggande hälsa. Hon har även blivit känd som ”Doktor Mouna" i TV där hon förmedlar kunskap som gör vetenskap begriplig för alla. Mouna spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla, bland annat med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genteknik. Mouna reflekterar över vad forskningen säger och hur vi själva kan agera för bra balans, leva länge och nå våra mål. Vinnare av Stora Talarpriset 2023, Sveriges bästa talare.

 

NICKLAS LAUTAKOSKI
arbetsglädje, hjärnan, hållbarhet, hälsa, idrott, kommunikation, kreativitet, 
krishantering,mångfald, psykologi,  retorik, underhållning, värderingar, äventyr

Äventyrare och entreprenör. Under sina expeditioner har han samlat på sig många erfarenheter kring att lyckas/misslyckas, sätta mål, hur man inspireras och motiveras att ta sig an utmaningar och inte minst teamwork. Utmaningarna har ofta genomförts med dåliga odds. Där andra ser problem måste han se lösningar. Där andra ser hinder måste han se utmaningar.
Idag är Nicklas entreprenör och driver två företag som bland annat tar med privatpersoner och företag på äventyr ibland annat Kebnekaise och Kilimanjaro. 

 

NICHOLAS FERNHOLM
trender, kommunikation, retorik, affärsmannaskap, försäljning, marknadsföring, teknik, AI, digitalt

Nicholas Fernholm är en av Sveriges främsta föreläsare inom AI och digitalisering. Med fokus på förändringsarbete och komplexitet, att göra det svåra enkelt. Hans senaste föreläsning med AI live coaching på scen är briljant, hyperaktuell, engagerande och underhållande. Världen förändras i en rasande fart. Att hantera denna föränderliga och oförutsägbara värld hänger mycket på våra förmågor som individer och organisationer. Att bli modiga tillsammans, att acceptera det oförutsägbara och att våga vara innovativ och experimenterande är några av de frågeställningar som Nicholas tar upp. 

 

NINA BUCHAUS
arbetsglädje, kommunikation, kreativitet,  kundvård, ledarskap, retorik

Retorikexperten Nina Buchaus föreläser roligt och begripligt. Hennes motto är: Med små subtila tekniker kan du öka tydligheten i din kommunikation och minska missförstånden. Du blir även bättre på att hantera konflikter och får mer karisma. Vi samtalar om retorik, kroppsspråk, power-pauser och kraftfulla gester - du blir varnad för karismadödande tics och du får med dig några av retorikens do´s and don´ts. Nina Buchaeus är författare till "Konsten att bli karismatisk – Med retorik".

 

OLA WALLSTRÖM
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan,  hållbarhet, kommunikation, 
kreativitet, kundvård, ledarskap, psykologi, service, teamwork, värderingar

Ola Wallström är föreläsare, utbildare, entreprenör och inspiratör. I en allt snabbare och mer komplex värld hjälper Ola företag, organisationer och individer att hålla fokus på det som är viktigt.  Olas föreläsningar ger nya perspektiv på vad som på riktigt skapar värde, vad tankar är egentligen och hur vi ska orka leva i det höga tempo som krävs.  Självledarskap är ett av hans expertområden. Och han lever verkligen som han lär.

 

OLOF RÖHLANDER
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan, hållbarhet, 
kommunikation, kreativitet,  krishantering, kundvård, ledarskap, psykologi, 
service, teamwork, värderingar

Olof har förmodligen vunnit flest talarpriser av alla.  Inte minst uppnmärksammades han med Stora Talarpriset 2015 som Sveriges Bästa Talare. Olof trollbinder sin publik med stor charm, hög energi och med inbjudande tankar om hur vi egentligen fungerar som människor. Hans nya inspirationsföreläsning tar tag i det som spelar roll för att kunna skapa motivation och arbetsglädje på riktigt. Sprunget ur den senaste forskningen tillsammans med Olofs egna erfarenheter fokuserar han på förändring, eget ansvar, hantera press, komma bättre överens med varandras olikheter, och hur vi därmed kan få en bra dag – igen. Inspirerande, roligt och lärorikt, fyllt med energi, skratt och igenkänning.

 

PER FURUMO
retorik, kommunikation, ledarskap, kreativitet, hållbarhet

Per Furumo är en av landets skickligaste konsulter inom muntlig framställning, retorik och
presentationsteknik. Bland Pers kunder finns en mängd av våra stora företag och organisationer, SVT, Sveriges Radio, Karolinska Institutet, offentliga myndigheter och många andra. Per är ursprungligen utbildad sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har utifrån sina erfarenheter från samarbeten med flera av världens främsta dirigenter, sångsolister och orkestrar förpackat och omsatt sina kunskaper för näringslivet. Per Furumo föreläser och leder kursen inom retorik. Du får lära dig hur du med enkla medel förstärker ditt budskap med ett tal och agerande som stimulerar och attraherar till lyssning och interaktion.  Du får verktyg för ännu intressantare presentationer beträffande upplägg, disposition och storytelling. Du lär dig att oberoende av ämne och innehåll åstadkomma nyfikenhet.

 

PER-OLOF MÅRTENSSON
hållbarhet, kommunikation, krishantering, psykisk ohälsa, sårbarhet

En av vår tids viktigaste områden att vara uppmärksam på. Hur mår vi egentligen? I en tid av ovisshet, snabb förändringstakt och höga prestationskrav är det av avgörande betydelse hur vi förebygger psykisk ohälsa. Per-Olof Mårtensson är Vd på Lotusmodellen som förebygger psykisk ohälsa och skapar trygghet i näringslivet likväl som i skola och föreningar. Per-Olof är en mycket lyhörd person med ett stort hjärta som handlingskraftigt gör skillnad i samhället genom sitt pedagogiska upplägg om psykisk ohälsa. Författare till Losersyndromet, om att lyckas vara misslyckad även när det går bra. Nominerad till Stora Talarpriset 2022.

 

PG WETTSJÖ
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan, hållbarhet, 

kommunikation, kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, psykologi, 
service, teamwork, värderingar

Talarnas talare! En nestor i branschen. Få talare har utbildat och inspirerat så många andra framgångsrika talare som PG Wettsjö. PG är en talare och inspiratör i världsklass. Oavsett om PG genomför en kort föreläsning eller en längre utbildningsprocess så förför han sin publik med en osedvanlig talang som talare. PG är rolig, använder humorn som verktyg för att hantera förändring och klara ut missförstånd.  Han är entreprenör och författare till tre omtalade böcker ”När surpuppan log – en bok om positiv kommunikation”, Kundserviceboken – "Ge kunden en positiv chock” och Presentationsboken – "Trollbind dina åhörare”. PG har tagit fram flera modeller och strategier som idag används av ett stort antal ledande säljorganisationer.

 

PÄR LARSHANS
kommunikation, hållbarhet, miljö, retorik, värderingar.

Vad innebär hållbarhet egentligen? Och hur lever vi upp till utlovade värderingar i våra verksamheter. Vi möter Pär Larshans, en vass retoriker, känd för att lyfta fram sina medmänniskor, inte minst i sitt tidigare arbete som hållbarhetschef för Max Burgers, nu i samma roll och med nya framgångar för miljöföretaget Ragn-Sells. I december 2019 fick han adressera närvarande nationer vid FN:s klimatkonferens i Madrid om vikten av hållbarhet.

 

RENATA CHLUMSKA
arbetsglädje, hållbarhet, hälsa, mod, mål, idrott, äventyr 

kommunikation, kreativitet, krishantering,psykologi,  retorik, värderingar, äventyr
Renata Chlumskas föreläsningar är riktiga äventyrsskildringar och berör de utmaningar vi alla möter i vardagen och på arbetet. Hennes styrka som föreläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningarna hon stått inför på sina projekt och koppla ihop dom till de utmaningar och uppförsbackar vi alla möter på hemmaplan. Hon har äventyret i blodet och har gjort allt från att vara första svenska som stod på Mount Everest topp till att färdas med kanot och cykel längs USA:s gränslinjer, i högervarv från Seattle och tillbaka under 439 dagar utan uppehåll.

 

ROLF LASSGÅRD
arbetsglädje, feedback, hållbarhet, kommunikation, kreativitet, retorik, underhållning

Rolf  Lassgård är en av Sveriges främst anlitade skådespelare. Från Martin Becks filmer, till kommissarie Kurt Wallander och flera filmer för Colin Nutley till den hemvändande polisen i Jägarna. Han har fått flera utmärkelser för sina insatser. Som guldbagge för ”Min store tjocke far” och för titelrollen i ”En man som heter Ove”. Med sin scenvana från film, TV och teater delar Rolf med sig av sina erfarenheter och ger goda insikter hur vi med enkla medel kan fånga vår publik. 
Gärna i samspråk med en moderator.

 

SETH ENGSTRÖM
magiker, arbetsglädje, kommunikation, kreativitet, retorik, underhållning

Seth Engström är magiker och en av Sveriges mest bokade artister. Han har idag trollat professionellt på heltid i över 17 år och är internationellt ett av de mest respekterade namnen i branschen och hans häpnadsväckande arsenal av korttricks har förbluffat miljontals människor världen över. Seth Engström har en enastående förmåga att med ungdomlig entusiasm, verbal elegans, glimt i ögat och en sjutusan till skicklighet skapa uppmärksamhet och wow-effekt i både close up  korttricks och från storslagna scener. Dessutom bjuder han in till korta inspirerande filmklipp, där han delar med sig av både yrkesskicklighet och det väl bokade turnélivet. 

 

STEFAN SEBÖ
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan, hållbarhet, kommunikation, 

kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, mål, service, varumärke, 
värderingar

Stefan Sebö, författare till boken ”Konsten att skapa världens bästa företag” är en av landets mest meriterade affärsutvecklare och en av våra skickligaste föreläsare inom försäljning och hur man skapar vinnande team. Stefan inspirerar inte bara. Med värme, glädje och energi ger han dig möjlighet att påbörja din egen och organisationens utveckling direkt.  Han har arbetat med förändringsarbete för människor i företag och organisationer i mer än 35 år. Vi får en inblick i de strategier och metoder de bästa företagen använder för att nå sina högt ställda mål. 

 

SVANTE RANDLERT
arbetsglädje, beslut, feedback, hållbarhet, kommunikation,  kreativitet, ledarskap, marknadsföring, mål, teamwork, varumärke, värderingar

Svante Randlert är författare och föreläsare. Expert på employer branding och hur man skapar ett starkt varumärke utåt. Svante är närvarande jordnära från scenen - och på klingande unik gotländska för han in publiken i en stark övertygelse om vikten av den engagerande och välmående organisationen som utgår från att attrahera människorna. Han använder snygga retoriska grepp, liknelser, upprepningar och motsatser som skapar en dynamik och energi genom hela föreläsningen, oavsett den digitala arenan eller den stora scenen.

 

THERÉSE NEAIMÉ
arbetsglädje, kommunikation, mål, motivation, mod, teamwork, varumärke, värderingar, underhållning

Therése Neaimé växte upp med svårigheter, utanförskap, mobbning till berömdhet som artist, dansare och sångerska. Hon talar om mod, att våga, att gå från dröm till verklighet. Karriären gav gensvar med global uppmärksamhet, att toppa listor, att vinna Hollywood Music Media Award 2021 i USA för bästa danslåt. Ett stjärnskott på föreläsarscenen, hon föreläsar om mod. Modet att våga pröva nytt, våga anamma förändring för att nå framgång. En naturbegåvning på scen med sällan skådad utstrålning. Medryckande, en berättelse som berör starkt. 

 

THERESE ALSHAMMAR
arbetsglädje, beslut, feedback, hållbarhet, hälsa, idrott, 
kommunikation, kreativitet

Therese Alshammar har haft en sagolik karriär som elitsimmare. Hon har tagit 72 medaljer, varav 37 guld i internationella mästerskap. Dessutom är hon världens äldsta simmare att vinna VM-guld (vid 34 års ålder). Hon har tilldelats Jerringpriset och H.M. Konungens medalj i 8:e storleken. Både för åren 2000 och för 2011 valdes hon till årets kvinnliga idrottare. Therese föreläser med berörande skarphet och värme om hur det startade, om karriär, målbilder och motivation. Om prestationsmiljö, det inspirerande ledarskapet och vad som krävs för att nå framgång. 

 

THOMAS LUNDQVIST
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hjärnan, hållbarhet, 
kommunikation, kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, 

marknadsföring, media, mål, service, teamwork, trender, varumärke, värderingar
Han lyckades med konststycket att både mångdubbla försäljningen och se till att Junibacken rankades som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Thomas Lundqvist är i grunden civilekonom från Stockholm Universitet med ett intresse för mänskligt beteende och i synnerhet i samband med förändringar. Thomas har över 15 års egen erfarenhet som ledare. Idag arbetar Thomas som författare och expert på ledarskap. Han är en av Sverige bäst säljande ledarskapsförfattare med över 50 000 sålda böcker. Han har nominerats som årets chef samt en av hans böcker har nominerats till årets ledarskapsbok.
I Thomas föreläsniong får du de allra senaste vetenskapliga kunskaperna blandat med en stor portion humor. Till detta får du ett par sylvassa verktyg som för alltid kommer att förändra din syn på förändring.

 

TINA THÖRNER
arbetsglädje, feedback, förhandling, hjärnan, hållbarhet,
hälsa, idrott, kommunikation, kreativitet, krishantering
ledarskap, värderingar, äventyr.

Från uppväxten på en bondgård i Värmlandsnäs till att bli en av Sveriges mest framgångsrika kartläsare i rally med tre guldmedaljer i världsmästerskap. Tina Thörner formades till att bli en resultatinriktad och målmedveten tjej, med ett kreativt sinne att lösa de utmaningar som ställts inför henne i livet. Tinas föreläsningar är en palett av igenkänning, delaktighet, humor och äkta värmländskt hjärta.

 

TOBIAS KARLSSON
arbetsglädje, hållbarhet, hälsa, jämställdhet, kommunikation, kreativitet, 
krishantering, retorik,stress, teamwork, underhållning, värderingar

En rent ut sagt fenomenal föreläsare. Med förmodligen talarbranschens starkaste öppning, när publiken oftast ffår vara med och sittdansa! Tobias Karlsson började dansa som 8-åring och har vunnit många tävlingar både i Sverige och internationellt, haft huvudrollen i den världsberömda dansgruppen "Burn the floor" och turnerat runt om i världen. Han har dessutom deltagit i 15 säsonger av tv-programmet Let´s Dance. Tobias brinner för sitt arbete och inspirerar till att våga följa drömmen även om vägen känns lång eller rent ut sagt omöjlig. Tobias har en ochenastående förmåga att skapa närhet, återberätta häpnadsväckande ögonblick och beröra sin publik. Att helt enkelt nå fram med sina budskap. Budskap om inkludering, hjärta och allt vi vinner på mod och att se varandra.

 

TORKILD SKÖLD
arbetsglädje, beslut, feedback, förhandling, försäljning, hållbarhet, hälsa, 
kommunikation, kreativitet, 
krishantering, kundvård, ledarskap, psykologi, 
service, stress, teamwork, underhållning,

Torkild Sköld är utbildad yrkesofficer och civilekonom. Han har jobbat med ledarskap i mer än 40 år både i Sverige och internationellt. Han är en av de mest bokade föreläsarna runt om i Sverige och Norden, där han föreläser om självledarskap, tillit och förändring hos företag, föreningar och organisationer. Självledarskap, arbetsglädje och förändring som är grunden för alla privatpersoner, företag och andra organisationer för att uppnå det resultat de vill. Med högt engagemang ger Torkild sin publik en extra kick att klara det svåra, att möta  det jobbiga att utrusta sig med en extra portion mod och tålamod för ett än bättre både privat- och arbetsliv.

 

ULRIKA NYBÄCK
arbetsglädje, beslut, hållbarhet,
kommunikation, kreativitet, krishantering, kundvård, ledarskap, marknadsföring, media, 
PR, retorik,stress, teamwork, varumärke, värderingar

De senaste fem åren har Ulrika fördjupat sig i forskningen om fokus och flow samt dagligen tränat, mätt och följt upp egna och andras framsteg. Med sprakande energi, total närvaro, trendspaningar och fängslande exempel visar Ulrika Nybäck varför flow, fokus och kreativitet är viktigare än någonsin. Efter föreläsningen har du med dig insikter, inspiration samt konkreta verktyg. Ulrika Nybäck har sin bakgrund inom journalistiken, hon har en fil.kand. i medie- och kommunikationsvetenskap – och var en av de första i Sverige att jobba med rörlig bild för att positionera globala aktörer som Ericsson. Med 25 års erfarenhet av medievärlden och konsultbranschen, kombinerat med en drivkraft att alltid lära sig mer, är hon idag en mycket uppskattad föreläsare.

 

ÅSA LUNDQVIST COEY
ledarskap, komplexitet, tillitsbaserade arbetssätt, psykologisk trygghet, existentiell hälsa, hållbarhet, teamutveckling, kreativitet, kommunikation, verksamhetsutveckling

Åsa Lundqvist Coey föreläser, ger workshops och skräddarsyr program för styrelser, ledningsgrupper, chefer, ledare och medarbetare. Hon verkar även som chefscoach. Syftet är att bidra med insikter kring och uppmuntra det som är hjälpsamt för att människor ska kunna ta sig fram i ett växande komplext organisationslandskap. Några av processerna bedrivs som forskning.
 Åsa är Doktor i (Ph.D) i Management & Complexity med en M.Sc i Organisation & Leadership och en bakgrund som jurist, pedagog och coach. Hon föreläser även på Stockholm School of Economics (Handelshögskolan), Executive Education där hon tillhör fakulteten.