P&P bild

MÅ BRA, I KROPP OCH SJÄL!!
Välkommen till ett fullspäckat unikt seminarieprogram som ökar välbefinnande, kraft och arbetsglädje. Med hjälp av ledande expertis, forskning och insiktsfulla talare får du de senaste rönen vad du ska tänka på för att må bra i HJÄRNAN-MUNNEN-HJÄRTAT-MAGEN-BENEN. Du får med dig inspiration, insikter och energi för att helt enkelt må bättre och leva längre, friskt.

12.30    UPPSTART
Kaffe, partnerföretag och mingel.

13.00     LENNART PAULSSON ”FÖR DEN GODA ATMOSFÄREN”
Lennart Paulsson är moderator och arrangör av Stora Hälsodagen 2017. Han kommer från P&P Meetings, är författare till Stora Mötesboken, säkrar en god atmosfär och att du får nya lärdomar, tid för samtal och tid för reflektion.

13.10    SAMTAL MED JOHAN HOLMSÄTER, ”MÅ BRA, JOBBA BRA”
Johan Holmsäter är idrottsledare och idag entreprenör med fokus på företagshälsovård. Han grundade Sveriges idag största idrottsföreningen Friskis & Svettis. Han har fått pris och utmärkelser för sina insatser för vårt välbefinnande och hälsa samt för att ha gjort Sverige gladare och friskare. ”Vi bör ta ansvar för vår hälsa på samma sätt som vi gör med vår ekonomi och andra delar av livet.”

13.30    CLAS MALMSTRÖM ”STRESS OCH SÖMNLÖSHET?”
Clas Malmström är leg läkare, psykiater och företagsläkare. Dessutom författare, rådgivare till företagsledningar, föreläsare inom stresshantering, laganda och med allmänna tips om välmående. Hans forskning har bl a visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Clas talar om vikten av att anta utmaningar, engagera sig, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa.

14.15    PAUS, kaffe, kaka, frukt och mingel.

14.45    SAMTAL MED KRISTINA ANDERSSON, ”MATEN, SÅ VIKTIG OCH SÅ OMDISKUTERAD”

Kristina Andersson är näringsfysiolog och TV-aktuell hälsoprofil i Sverige som gett ut boken ”Eat clean”.  Vi samtalar om vilken mathållning som stärker immunförsvaret, skyddar mot sjukdomar och ökar prestationsförmågan. Att bry sig om vad man äter handlar inte om att vara smal eller tjock utan om att ge kroppen de byggstenar den behöver för att fungera optimalt.

15.10    JOHN DANIN ”TÄNDER, EN HJÄRTEFRÅGA”
John Danin är medicine dr. tandläkare och specialist på rotfyllning. Får tänder vara hur lössläppta och rotlösa som helst för att tugga födan? Vill vi tugga maten med en infekterad tand? En tandinfektion kan leda till att en tand går förlorad. Hur blir en frisk tand sjuk, och hur behandlar vi den?  På ett underhållande sätt tar vi del av de viktigaste sakerna som gäller våra tänder, en hjärtefråga.

15.45    PAUS, kaffe, mellanmål och mingel.

16.15    PETER BENNO,  ”CHARMEN MED TARMEN”

Peter Benno, medicine dr, specialistläkare i gastroenterologi och hepatologi (invärtes sjukdomar), forskare på Karolinska Institutet. Tarmbakterierna skall i första hand betraktas som våra vänner. Att behandla dem på ett vänligt sätt med bra mat och undvika onödigt intag av antibiotika ökar chanserna till ett friskare liv. Ett ovänligt bemötande ökar i stället risken för ohälsa. Bakterierna i tarmen är en hjärtefråga för ett friskare liv.

16.50    SAMTAL MED ANNIKA SJÖÖ, "ALLA KAN TRÄNA"
Annika Sjöö är professionell dansare och har deltagit tre gånger i programmet Let´s Dance. Annika är programledare i TV, utbildad idrottslärare, kostrådgivare samt instruktör i flertalet träningsformer. Hon är författare till många böcker och har nyligen utkommit med boken ”Intervallträning”. Annika berättar om hur vi kan effektivisera träningen, göra den rolig och skapa utrymme för träningen i vår vardag.

17.15    RUNE LARSSON, ”MAN MÅSTE INTE LADDA MED PASTA”
Rune Larsson är ultradistanslöpare och äventyrare. Han har sprungit tvärs över Amerika, har nordiskt rekord i 24-timmarslöpning, rott över Atlanten och tillägnats titeln som ”Sveriges uthålligaste man”. Han är även känd som en av Sveriges främsta föreläsare om motivation och målsättningar. Han pratar varmt om löpningen och hur både enkelt och roligt det egentligen är. 

18.00   SLUT


 

BRA ATT VETA

Plats
Stockholm City Conference Centre
Folkets Hus, lokal 300
När
Måndag 22 maj 2017, kl 13.00-18.00
Anmälan
www.delegia.com/storhalsodagen2017
Entré
1 250 kr  ex moms varav 100 kr går till NEW HOPE
Grupprabatt, anmäl fem betala för fyra!

Samarbetspartners
Scanworld, boka alla era affärsresor på ett ställe
Stockholm City Conference Centre, Stockholms centrala mötesplats
Stockholms Handelskammare, näringslivets företrädare i Stockholms och Upplands Län
Trygghetsrådet, karriärcoaching med 32 000 företag
NEW HOPE, reseindustrins barnfond

Teknik- och eventpartners
Delegia Meeting System, teknik och konferenstjänst
Smajl studio, event- och porträttfotograf
Cilla Hector, musik och sång
Feffes, koncept och innovation inom catering
Knut, norrländsk restaurang och mötesplats
Magnifique Hairline, hårfrisering och mötesplats
Lotti P. cashmere collection, butik- och nätförsäljning
Urban Print, busfärska trycksaker!

Arrangör
P&P Meetings, genomför värdefulla möten