P&P bild

SAMTALSGÄSTER
(65 stycken sedan starten i nov 2013)

Fredag 4 december 2020
Vår samtalsgäst Kattis Ahlström är en av våra mer kända TV personligheter, som julvärd i SVT, programledare för olika galor och melodifestivalen. Hon arbetar även som journalist och föreläsare. Och har ett stort socialt engagemang i flera välgörenhetsorganisationer och var tidigare generalsekreterare på BRIS. Vi samtalar om karriär  och hur du kan hitta ditt eget personliga sätt att kommunicera på, vikten av närvaro för en mer framgångsrik kommunikation.

Fredag 13 november 2020
Vår samtalsgäst Janne Schaffer är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister, såväl som solist, som gitarrist åt andra artister, både på scen och som studiomusiker. Han har under sin karriär hunnit med uppdrag för bland andra ABBA, Toto och Bob Marley. Han har fått flera utmärkelser för sina insatser. Vi samtalar om hur han tidigt med mod och passion startade eget företag, med en klar målsättning – frihet att gå sin egen väg.

Fredag 9 oktober 2020
Vår samtalsgäst Gabriella Wejlid är föreläsare och författare inom kreativitet och hur hjärnan belöningssystem påverkar oss. Vi har alla tillgång till en otrolig kreativitet och ett fantastiskt minne – det gäller bara att hitta det. Den som inte anser sig vara det minsta kreativ kan bli en idéspruta på några timmar och den som anser sig ha ett dåligt minne kan lära sig att snabbt memorera 15 nya namn.

Fredag 4 september 2020
Vår samtalsgäst Arvid Axland är grundare av kommunikations-byrån Pool, föreläsare och författare till boken Jakten på känslan – konsten att skapa meningsfulla upplevelser. En  inspirerande handbok i upplevelsedesign, som tar upp vår tids nya valuta; känslan. Arvids mission är att göra företag och dess medarbetare medvetna om vilket värde de har möjlighet att skapa för sin omgivning genom upplevelser. I allt de gör och säger. Det är det som gör företag långsiktigt lönsamma.


Fredag 5 juni 2020
Vår samtalsgäst Brit Stakston är en ledande mediestrateg och prisats som Sveriges mest inflytelserika PR-konsult. Hon är svensk-norsk författare och föreläsare som sedan 2014 driver egna byrån Stakston PR. Hon hjälper framgångsrikt företag och organisationer att utveckla sitt kommunikationsarbete. Med fokus på välplanerad kommunikation, sociala medier och ledarskapsutveckling i en digital samtid.

Fredag 8 maj 2020
Vår samtalsgäst Bengt Wahlström är en av landets ledande föredragshållare kring olika framtids- och omvärldsfrågor. Han har också hittills skrivit nio olika böcker med framtidstema som prisbelönats i olika sammanhang. Nyfikenheten är hans främsta drivkraft. Hur ska det gå för oss i framtiden? Vad måste vi veta för att bli trygga i ett samhälle där vi utsätts för allt tvärare kast?

Fredag 3 april 2020
Vår samtalsgäst Angela Ahola är doktor i psykologi och vet vad det är som avgör om andra vill samarbeta med dig, anställer dig eller köper av dig. Angela Ahola är författare till Konsten att göra intryck, krönikör och med i TV program, utsedd till en av Sveriges 100 populäraste föreläsare och nominerad till Stora Talarpriset. Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende.

Fredag 6 mars 2020
Vår samtalsgäst Eric Thyrell är en av Sveriges populäraste föreläsare med en mångårig scenvana från olika uppdrag. Eric är dessutom en av endast två talare i Sverige som fått ratingen Diamond speaker (speakerrating.com). Med stor entusiasm, energi och humor har han inspirerat och utbildat tusentals personer i Norden inom försäljning, kundservice, konflikthantering och kommunikation. Vi samtalar om karriären på scen, livet som egenföretagare, vad som behövs för att beröra sin publik och om de budskap som gång efter annan inte lämnar någon i publiken oberörd.

Fredag 7 februari 2020
Vår samtalsgäst  Åsa Lundqvist Coey är Doktor (Ph.D) i Management & Complexity och specialist på kommunikativt och relationellt chefs- och ledarskap, komplexitet och förändringsprocesser. Åsa arbetar med ledningsgrupper, chefer och medarbetare för att bidra till att uppmuntra det som är hjälpsamt för att människor ska kunna ta sig fram i ett växande komplext organisationslandskap.

Fredag 6 december 2019
Mona Riabacke är doktor i beslutsfattande, är ledande beslutsexpert som hjälper företag, organisationer och individer att fatta klokare beslut, göra bättre affärer och skapa de liv de önskar leva. Mona föreläser tankeväckande, underhållande och inspirerande om något vi alla gör mest hela tiden men sällan tänker på – att fatta beslut.

Fredag 8 november 2019
Mats Lewan är författare och forskningsanalytiker. Med en bakgrund som mångårig teknikreporter och civilingenjör med en djup kunskap om innovation, visar han hur teknik och digitalisering förändrar förutsättningarna för allt – för företag, individer och samhälle – i en ständigt accelererande takt.
 
Fredag 4 oktober 2019
Ellinor Ladenberg är hälsoexpert med specialitet inom stresshantering och fokusträning. Hon föreläser om hur du uppnår mer fokus och flow i ditt liv samtidigt som du minskar stressen. Hur kan du arbeta mer med hjärnan istället för emot den? Hur börjar du öka ditt fokus och varför är det så svårt? Vad är egentligen flow och varför blir du så produktiv? Går det att öva sig till att hamna i flow? Och hur går man från låg energi till hög energi? 

Fredag 6 september 2019
Staffan Taylor föreläser med värme och energi om att viljan att lyckas behöver vara större än rädslan för att misslyckas. Hur vi genom ett stärkt självledarskap blir bättre ledare, vågar mer och utvecklas som människor. Han möter årligen tusentals ungdomar i deras personliga resor och företag bokar honom som talare för att dela med sig av hans syn kring hur vi stärker det personliga ledarskapet. Från sitt utövande att spela i  Storbritanniens innebandylandslag ser han tydliga kopplingar mellan elitidrott, ledarskap och om att följa sina drömmar. 

Fredag 7 juni 2019
Anna Almberg, älskar intern kommunikation! Det är därför hon föreläser. Hon vill att människor ska känna mer engagemang i sina liv och i sitt arbetsliv. Hon kortar avståndet mellan ledning och medarbetare och mellan huvudkontor och verksamheterna. Hon har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och är idag kursansvarig på Berghs School of Communication. 

Fredag 3 maj 2019
Jan Gunnarsson, är Sveriges ledande auktoritet inom värdskap, konsten att få människor att känna sig inkluderade och välkomna. Jan är författaren och  föreläsaren som först och främst ser människan i den vi möter, bakom allt det som skiljer oss åt på ytan. Målet är att i olika former sprida värdskapsfilosofin i världen. När vi kan hantera vårt värdskap på ett proffsigt sätt gör vi det enklare för oss att nå våra mål. 

Fredag 5 april 2019
Malin Ström, är en av Sveriges ledande experter på affärsstrategier i sociala medier.  Hon visar kärnfullt hur du kan skapa kraftig affärsnytta och lyckas med din strategi på nätet.

Fredag 1 mars 2019
Jon Forsell är en av Sveriges ledande experter på interaktiv kommunikation. Han får grupper att arbeta smart tillsammans, med resultat i realtid. Och motiverar oss till bra resultat. Han är beteendevetare och utvecklingskonsult, arbetar som föreläsare, moderator och workshopledare. Du får med dig goda insikter som minskar avståndet mellan människor. 

Fredag 1 februari 2019
My Gross har föreläst i 25 år, Hon har en bakgrund som koncept och utbildningsansvarig inom den världsomspännande kedjan Ordning & Reda. Hennes nuvarande företag Gross Säljande attityder hjälper företag och organisationer att stärka sina varumärken och öka sin försäljning genom lyckade och långsiktiga kundmöten

Fredag 7 dec  2018
Mikael Reijer är en stor inspiratör, en ledare som får människor att växa och organisationer att utvecklas och må bra. Han sadlade om från sina 23 år som anställd chef till ledarskapstränare, inspiratör och författare. Den senaste boken kom i februari 2017 och heter Från dröm till verklighet och handlar om hans livsresa, verkliga berättelser från sitt eget ledarskap som han tillämpat utifrån sina egna värderingar och sin egen livsförändring när han gick ner mer än 60 kilo i vikt på 120 dagar.

Fredag 2 november 2018
Therese Neaime, är sångerska och etablerad världsartist. Livets upp- och nedgångar har stärkt Therése och givit henne kraft. ”Ingenting är omöjligt!“ Hon är flickan som inte kunde sjunga och som en dag öppnade för Simply Red på de stora världsarenorna. Vi samtalar om uppväxten med utanförskap till karriären som elitidrottare, dansare och sångerska. Om karriären i USA och Mellanöstern och om utmaningarna som artist, låtskrivare och skivbolagsdirektör samt hur man får ihop livspusslet som ensamstående mamma.

Fredag 5 oktober 2018
Charbel Gabro, en oförglömlig talare, lämnar ingen oberörd, född i Syrien, uppväxt i Sverige, reser landet runt som föreläsare och livscoach. Han talar om ämnen som integration, inspiration och kulturkrockar. Med humor och värme berör han sin publik med igenkänningsfaktorer och aha-upplevelser. Vi samtalar om integration, mångfald och  dess möjligheter på våra arbetsplatser.

Fredag 7 september 2018
Barbro Fällman startade Retorikcentrum i Sverige 1995 och är förmodligen Sveriges mest framgångsrika föreläsare och utbildare inom retorik och kommunikation. Vi samtalar om hur vi bör agera för att fånga intresse och nå fram med våra budskap. Du får garanterat med dig några tips om hur du kan förbättra dina muntliga presentationer, få bättre resultat och nå dina mål.

Fredag 1 juni 2018
Anna-Karin Lingham är varumärkesexpert, föreläsare och skribent. Hon har många års erfarenhet av varumärkesutveckling för både företag och individer. Med enkla och kloka processer leder hon sina kunder mot nya höjder i utvecklingen av varumärket. För företaget handlar det om lönsamhet och position på marknaden. För dig som individ innebär det att du kan ta kommando över vem du är och hur du uppfattas. Vi samtalar om vikten av det personliga varumärket, vår unika förmåga och hur vi når fram i bruset.

Fredag 4 maj 2018
Tomas Eriksson, är ingenjören som blev inspiratör. Tomas föreläser och leder workshops i arbetsglädje, kommunikation och teamwork. Han har även en gedigen erfarenhet av improviserad teater. Tomas har ett tydligt mål: Mer arbetsglädje på din arbetsplats!  Att höja arbetsglädjen är inte bara roligt. Det är bland det mest seriösa vi kan göra. Vi får mer gjort med mindre stress. Han har arbetat med arbetsglädje på heltid i över 15 år och hjälpt över 600 organisationer och över 18 000 medarbetare att öka arbetsglädjen.

Fredag 6 april 2018
Clas Malmström är leg läkare, psykiater, författare, rådgivare till företagsledningar och mycket uppskattad föreläsare inom stresshantering, laganda och med allmänna tips om välmående. Hans forskning har visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Clas talar om vikten av att sätta höga mål, anta utmaningar, att anstränga sig både fysiskt och psykiskt för att kunna nå en god livskvalitet och god hälsa. Men det förutsätter att man har förmågan att sätta och följa upp personliga mål på rätt sätt.

Fredag 9 mar 2018
Andreas Kullberg är en högst meriterad coach och mentor i svenskt näringsliv. Han är dessutom föreläsare och utbildare av olympiska idrottare, världsmästare och fotbollsproffs till chefer och arbetsledare till arbetssökande småbarnsföräldrar och barn och ungdomar. Vi samtalar om hur vi kan nå våra mål, både de som gäller familjen och karriären. Med rätt inställning och kunskap kan vi alla nå dit vi vill!

Fredag 2 feb 2018,
Christina Åkerberg är socionom med snart 30 års yrkeserfarenhet av relationsutveckling genom processledning, projektledning, handledning och rådgivning enskilt eller i grupp.
Via sitt företag RelationsUtveckling AB hjälper hon sina kunder att utveckla och utvecklas, privat eller i jobbet, på arbetsplatsen eller hemma. Vi samtalar om vikten av goda relationer, ledarskap och livsstil för att må bra, skapa bra resultat och nå sina mål.

Fredag 1 december 2017
Helena Ståhl är Vd för Ståhl+Partners sedan 2000. Hon har under 25 år tränat över 3 000 personer i över 50 länder i ledarskap och/eller personlig utveckling. Med företagets metoder utvecklas anställda till hängivna medarbetare och chefer till effektiva ledare i unika träningsprocesser där företaget skapar synliga långvariga resultat. Ersättare Anders Skogsmo

Fredag 3 november 2017
Patrik Nordkvist är en av de mest erfarna personerna inom försäljning i Sverige. Han har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och Vd för flera snabbväxande bolag.
Han grundade 2010 Försäljningschefen, som snabbt blev Sveriges största blogg om försäljning. I sitt arbete som föreläsare, utbildare och rådgivare hjälper han idag individer och företag att skapa ökad försäljning, ökad vinst och att nå sina mål.

Fredag 6 oktober 2017
Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Hon knyter samman forskning med verktyg som gör att vi får bättre resultat i både kundenkäter och medarbetaruppföljning. Dessutom är hon författare till boken Bemötandekoden.

Fredag 1 september 2017
Stefan Görwik är en mycket uppskattad föreläsare med fokus på ökad motivation, arbetsglädje och resultat. Hans föreläsningar är fyllda med energi, humor och engagemang. De handlar om människor och hur man genom att göra små förändringar kan uppnå flera positiva resultat både för individen och för större  organisationen.

Fredag 2 juni 2017
Ulrika Nybäck har drygt 15 års erfarenhet från medievärlden, är expert inom Storytelling och föreläser om hur man skapar och sprider fängslande berättelser både verbalt och digitalt. Du får ta del av inspirerande exempel och du får konkreta verktyg för att skapa berättelser och nå önskade målgrupper.

Tisdag 2 maj 2017, obs tiden!
Ergin Özdemir, kärleksimmigranten från Turkiet, berättar om hur han orienterade sig på de krokiga vägarna när han sökte sitt första jobb i Sverige.  Hans mission är nå ut med budskapet att olikheter ger konkurrensfördelar när företag och organisationerna väljer att se mångfalden som tillgång. Han skapar förutsättningar för jobb till unga och nyanlända och är initiativtagare till Årets Mångfaldsbragd!

Fredag 7 april 2017
Elizabeth Kyulenstierna är en av landets mest efterfrågade föreläsare. Hon är terapeut och coach inom ledarskap, grupputveckling och konflikthantering, dessutom UGL-handledare. De mest lönsamma företagen ger 20 % mer feedback än de minst lönsamma. Med humor och inspiration tittar vi på grunderna i feedback, fallgropar och vanliga misstag, liksom lyckoträffar och smarta tips som kan få oss att utvecklas långt över det förväntade.

Fredag 10 mar 2017
Anders Lundin, från företaget Värdegrundsfabriken är pedagog, idrottsledare, elittränare och före detta förbundskapten i handboll samt certifierad förändringsledare. Hans ämnesområde är kommunikation i alla dess former. Vi tar del av framgångsrecept för att just din organisation eller grupp ska prestera på högsta nivå.

Fredag 3 feb 2017,
Peter Watz från företaget BliFulbokad.nu ,  har en passion för marknadsföring och försäljning med över 25 år som specialist i ämnet. Han har en fingertoppskänsla som få för att du som företagare ska bli mer attraktiv, efterfrågad och helt enkelt öka ditt resultat utan att behöva sälja.

Fredag 2 dec 2016,
David Eberhard är en svensk psykiater, författare, krönikör, föreläsare och debattör. Han är överläkare i psykiatri. Vi samtalar och drar lärdomar om allt från ledarskap till valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner. Han är sedan flera år en av de mest efterfrågade föreläsarna i landet. 

fred 7 okt 2016
Marko ”Tips från coachen” Latva Nevala
Marko gillar att tänka annorlunda, är rak på sak och en briljant coach och mentor. Han ger sina vänner och adepter stor omsorg, tänkvärda ord och metaforer som kan lyfta berg.  Vi samtalar om hur vi kan bli den bästa versionen - av oss själva. Att nå vår fulla potential - och av egen kraft.

Fred  2 sep 2016
Mia Liljeberg, en av Sveriges skarpaste talare och författare till flertalet böcker om möten och vår tankeförmåga.  Vi samtalar om hjärnforskningen och hur vi med enkla medel kan nå våra mål. 

Fred 3 juni  2016
Lars-Johan Åge, ek. dok från Handelshögskolan i Stockholm och utbildad i förhandling på Harvard. Hans forskning visar på vad som kännetecknar en  framgångsrik förhandling, och dessutom vägen dit, hur du når ditt mål.

Fred 13 maj 2016
Malin Ström, är en av Sveriges ledande experter på affärsstrategier i sociala medier.  Hon visar kärnfullt hur du kan skapa kraftig affärsnytta och lyckas med din strategi på nätet.

Fred 7 april 2016
Johan Dahl, individ-, grupp- och ledarutveckling i över 25 år. Vi samtalar om smarta mål för säljutveckling i världsklass. 

Fred 6 mars 2016
Jacqueline Kothbauer, personlig varumärkesexpert. Vi samtalar om arbetsmetodik, framgångsrika case och digitala verktyg.

Fred 12 feb 2016
Kjell Dahlin, Popretorik,  inspiratör som brinner för hur kundmötet och din kommunikation stärker ditt varumärke.

Tors 3 dec 2015
Sophia Sundberg, Ypsilon, har gjort succé med Twitterboken, är nätverksexpert och proffs på att affärsmingla

Fred 6 nov 2015
Ari Riabacke, Dr i risk och beslutsanalys, Sveriges ledande beslutsexpert  och en av de mest anlitade talarna.

2 okt 2015
Elisabeth Vinberg Hearn, Think Solution, ledarskap och förän dringsarbete.

4 sep 2015
Åsa Helldén Ruocco, vd Nordisk Kommunikation, med fokus på intern kommunikation och hur deras kunder når sina mål.

8 maj 2015
Christina Skytt, Power Goals Academy, författare till boken Power Goals: 9 Steps to Achieving Life-Changing Goals.

17 apr 2015
Ola Wallström, Mera mål, föreläsare, konsult i målstyrning.

6 mar 2015
David Holmberg är entreprenören som bland annat grundat Warp, Agentum och The Information Company.

6 feb 2015
Lili Öst är en av Sveriges mest erfarna artister. sångerska och talar om insikt och styrkafrån boken "Jag blir vad jag tänker".  

5 dec 2014
Rolf Kenmo,grundare av HumanGuide-koncepten. För utveckling av individer, team, ledare och företag. 

7 nov 2014
Kjell-Åke Fyrgård, organisationskonsult, författare, talare och konsult i att utveckla vinnande företag och team.

3 okt, 2014
Stefan Sebö, Författare, talare och konsult i att utveckla vinnande företag och team.

5 sep, 2014
Göran Adlén, trendspaning, föreläsare och författare.

9 maj, 2014
David Holmberg är entreprenören som bland annat grundat Warp, Agentum och The Information Company

4 apr, 2014
Lisa Ekström, Kamoja, projektkonsult och föreläsare.

7 mars, 2014
Nicklas Lautakoski, föreläsare, coach och äventyrare.

7 feb, 2014
Cecila Hed Malmström, polarguide, forskare och föreläsare.

6 dec, 2013
Thomas Lundqvist, Brainscan, ledarskap och föreläsare

8 nov, 2013
Ulf Lindberg, vd Enhancer Consulting, föreläsare, debattör

BAKGRUND    
Nätverket Stora Mål är ett nätverk för affärsutveckling. Det är en utveckling av tankar från kunskapsseminariet Stora Måldagen. Att bjuda in till vidare dialog om våra arbetsrelaterade utmaningar, stora mål och den handlingsplan vi har för att nå våra mål.

SYFTE                   
Att skapa resultat tillsammans genom att dela kunskap om hur du kan nå dina mål, ytterligare stärka din kunskap om målstyrning och hur du fokuserar på dina strategier för att nå målet. Dessutom få många värdefulla kontakter genom nätverket.

MÅLGRUPP           
Företagare, entreprenörer och affärsidkare som ser ett värde i att nätverka och skapa nya affärer för att nå sina mål. Målgruppen bjuds in från P&P Meetings och partners eget nätverk.

MÖTEN             
Nio gånger per år, fem på våren och fyra på hösten. Frukostmöten 0800-1000. Första fredagen i varje månad i FEB, MAR, APR, MAJ, JUNI, SEP, OKT, NOV, DEC.
 

LOKAL
7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, 1tr.
Lokal Saga3.
(från 4 feb 2019, då serveras til frukost:
Kaffe/te, vatten, smörgås, juice/smoothie, färsk frukt samt torkad frukt, godis och biscottis på buffé.

AGENDA       
08.00    Intro, verksamet och utmaning, laget runt
08.30    Frukostmingel 
09.00    Samtalsgäst
09.30    Reflektioner, laget runt
10.00    Slut               

TALARE
Bjuds in att delta som gäst och samtalspart vid varje separat tillfälle,även som deltagsre i mån av plats fram till sitt eget datum för samtal.

MEDLEMSFÖRMÅNER       
- Nio frukostseminarier per år inkl frukost och lokal
- Arrangemang och värdskap
- Program-och samtalsledning
- Gästföreläsare/samtalspartner
- Nätverkande med nya kontakter och affärsmöjligheter
- Kunskapsinvestering
- 50% rabatt på kunskapsseminariet Stora Måldagen 

KOSTNAD
- Första frukostmötet är gratis prova på, sedan inbjuds deltagare till nätverket.
- Kostnad för medlemsavgift ett år från startdatum är
4 900 kr ex moms.
Begränsat antal platser, max 12 pers per tillfälle.

REGISTRERADE MEDLEMMAR
(fylls på löpande, senaste upd 190118)

Lennart Paulsson, P&P Meetings
Per-Anders Jönsson, Styrelseordförande Tikab Strukturmekanik
Anders Skogsmo, Management Consulting, Kundskap
Marianne Karlsson, Kadesand
Per Fuhr, PAF Arkitektkontor

Matz Blidby, Interim CFO
Walter Schaller, Egenföretagare
Mattias Elfgren, Tiego
Malin Ström, CUIRL 
 

INTRESSEFÖRFRÅGAN
Mailas till lp@ppmeetings.se


RECENSIONER
"Ett super tack för denna energikick idag! Fantastiska människor du samlat ihop. Precis vad jag behövde."
Jacqueline Asker, Visual Director, asQer visual communication

"På Hilton efter en berikande morgon i brainbuildernätverket Stora Mål med Lennart Paulsson m fl. Idag lyssnade vi på Lisa Ekström från Kamoja, oerhört inspirerande!" Lili Öst, Artist, coach och föreläsare

"Jag gillar att du har en hög ambitionsnivå. Samtidigt som du är mänsklig. Mötestid, 2 tim som nu och 8-10 är bra tycker jag - även fredag. Här gillade jag att en utomstående "favoritföreläsare" tas in för att ge input. Dessutom bra med sekvensen. Egen presentation, föreläsare och rådgivningsdialog." Rolf Kenmo, vd HumanGuide-koncepten

"Jag gillar det som sker när du och jag för samtal på det där sättet och jag tycker att du är SÅ bra som moderator. Det framkommer verkligen under hela det där passet hur bra du är på att moderera, vara nyfiken, släppa fram alla. Suveränt". Sophia Sundberg, talare och författare, grundare av Ypsilon

Gillade kvaliteten, tempot och seriositeten. Jag tror det är rätt väg att gå för affärnätverk som vill fungera på riktigt.
Ulf Bergman, STOLT Kommunikation