P&P bild

Hilton Stockholm Slussen
Måndag 8 juni 2015


Ett ideellt initiativ - värna om mångfalden!

Välkommen till Stora Välkomstdagen 2015. Ett unikt kunskapsseminarium med fokus på integration, mångfald och kreativitet. Du får med dig ytterligare kunskap om mångfaldens fördelar i arbetslivet och inspiration för nya utmaningar och utveckling av befintlig affärsverksamhet.

12.30    START UP LOUNGE
Kaffe och möte med utställande företag

13.00    LENNART PAULSSON ”FÖR RÄTTA ATMOSFÄREN”
Lennart Paulsson är moderator och arrangör av Stora Välkomstdagen 2015. Han kommer från P&P Meetings, säkrar gott tempo och att du får tid att reflektera, nya  kontakter och nya lärdomar.

13.15    SAMTAL MED ERIK ULLENHAG ”VÄRNA OM MÅNGFALDEN” 
Erik Ullenhag är ekonomisk-politisk talesperson och gruppledare för Folkpartiet liberalerna. Han var integrationsminister 2010-2014. Vi samtalar om fördelarna med mångfald, vilka frågor som Sverige prioriterar för att underlätta integreringen och hur vi på bästa sätt ger nyanlända en välkomnande start i arbetslivet.

13.35    LISA EKSTRÖM ”ALLA ÄR VI OLIKA”
Lisa Ekström har över 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice. Hon är en skicklig föreläsare och en av Sveriges mest anlitade projektkonsulter när företagen ska positionera sig och omformulera mål. Hon  pratar om att vi alla är olika, att insidan är viktig och att vi sällan har hela bilden. Fakta blandas med anekdoter, egna erfarenheter, glada skratt och aha–upplevelser.

14.30    PAUS MED KAFFE

15.00    SAMTAL MED DOROTEA PETTERSSON ”VI BEHÖVER EN TIDSCOACH”
Att planera sin tid på jobbet och i möten är viktigt. Dorotea Pettersson är tidscoach och hjälper människor att se över sin tid och skapa utrymme för drömmar och mål. Dorotea driver företaget dorro™ där THE 5 AM ACADEMY är en del av företaget. Vi samtalar om hur vi bäst prioriterar vår tid, vad som bör stå högst på vår ”att göra lista” och vad som bör stå på vår ”att inte göra lista”.

15.30    MILAD MOHAMMADI ”OLIKHETER ÄR DE STÖRSTA MÖJLIGHETERNA”
Milad Mohammadi blev, bara 22 år gammal, både Sveriges yngsta jurist och statsvetare – och är idag en oförglömlig talare som 2014 uppmärksammades av Talarforum som Årets Talare, genombrott. Genom sitt unika sätt att kommunicera med starka känslor, kunskap och inspiration har han inspirerat och påverkat företag, kommuner och alla möjliga aktörer inom mångfald, integration och ledarskap, med tesen att olikheter är de största möjligheterna.  

16.15   PAUS MED KAFFE OCH FRUKTKORG

16.45    MICHAEL ISSA ”FÖR EN BÄTTRE VÄLFÄRD”
Michael Missa är multientreprenören som driver flera företag, har fått flera utmärkelser och gav nyligen ut sin första bok, Från munk till multientreprenör. Han står bakom en mängd internationella välgörenhetsprojekt, är en karismatisk talare och ett nätverksproffs som på ett systematiskt sätt gett honom plats i finanslivets finrum. Men det handlar inte om pengar. Så länge du brinner för något är du framgångsrik. Han berättar även om den största drivkraften att vara orsak till någon annans lycka.

17.15    CHARLOTTE SIGNAHL ”MÅNGFALD – BESVÄRLIGT HÄRLIGT”
Med en bakgrund i Röda Korset och 15 år med mångfaldsfrågor i fokus är hon en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare inom området. Charlotte Signahl föreläser med lika stor faktakunskap som humor inom ett område de flesta bävar inför. Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald. Kanske är vi klara med inspirationer och egna berättelser? Kanske är det dags att se vad forskarna säger med teori och siffror?

18.00    UTLOTTNINGAR OCH SLUT

PLATS
Hilton Stockholm Slussen
NÄR
Måndag 8 juni 2015, kl 13.00-18.00
ANMÄLAN
www.delegia.com/storavalkomstdagen2015
Begränsat till 285 platser!
ENTRÈ
Fria entréer för deltagande samarbetspartners enligt avtal. I övrigt subventionerat till 200 kr ex moms för att täcka baskostnader. Anmälan är bindande.

SAMARBETSPARTNERS
Stockholms Handelskammare, näringslivets företrädare i Stockholms Län
Trygghetsrådet, karriärcoaching med 32 000 företag
Diversity Group, mångfald ger mervärde och affärsnytta
Presentationsteknik, mästare på presentationer
Dorro, the 5 am academy, tidscoach
Knut, norrländsk restaurang, Upplandsgatan 17
Hilton Stockholm Slussen, hotell och konferens
First Class Services of Sweden, värdskap och service

TEKNISKA PARTNERS
Delegia Meeting System, teknik och konferenstjänst
Smajl studio, event- och porträttfotograf
Lotti P. cashmere collection, butik- och nätförsäljning
Detail Produktionsbyrå, kreativt tryck och digitalt
Videa, teknik- och filmproduktion 

ARRANGÖR
P&P Meetings, genomför värdefulla möten