P&P bild

Nominerade Stora Målpriset 2020

STORA MÅLPRISET 2020

Nominerade finalister 2020


Ahmed Abdirahman
Näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare. Ahmed flydde från inbördeskriget i Somalia till Sverige i januari 1998, tillsammans med sin mor och yngre bror. Han är uppmärksammad som samhällsbyggare och framtida ledare och är grundare av Järvaveckan. En arena som för samman människor till dialog och samförstånd om välfärd och samhälle, om relationer och möjligheter.

Anna Almberg
Anna är en av Sveriges mest uppskattade inspiratörer och pedagoger inom intern kommunikation och medarbetarskap. Hon blandar humor och allvar och hennes fasta övertygelse är att när människor mår bra så gör organisationen också det. I femton års tid har Anna inspirerat Sveriges största organisationer. Hon arbetar med både offentlig och privat sektor. Hennes karriär började med att hon ansvarade för Systembolagets interna kommunikation. Idag är hon kursansvarig för intern kommunikation på Berghs School of Communication som flera år i rad vunnit pris för att vara världens bästa kommunikationsskola. Under 2020 har hon imponerande snabbt ställt om till att från egen hemmastudio med digitala kurser och föreläsningar inspirera än fler människor än tidigare. Hon är också konstnär med ateljé utanför Stockholm. Hennes konstnärskap framträder i hennes roll som föreläsare däri många uppskattar hennes målande språk, tillgängliga metaforer och förenklingar.
 

Berndt A. Paulsson
Berndt är författare, statsvetare och pekar med mod och nyfiken inblick på orättvisor i världen. Han är politisk magister från Stockholms Universitet, reservofficer och utbildningschef inom FMV. Han härstammar från södra Jämtland, startade svensk-grekiska handelskammaren i Thessaloniki, har bott en längre tid i både Grekland och Brasilien, länder han levandegjort i litterära publikationer. Hans stora verk som författare Krigsmaskinen, en studie kring internationell storpolitik utkom i nytryck 2017. År 2020 skrevs boken Bankcentralen  i syfte att förstå vårt banksystem och vårt monetära system. Boken Rymden är klar i nytryck 2021 som beskriver satelliternas och drönarnas uppgifter i rymden, både i fred och i krig. Berndt snart 87 år fyllda inspirerar till ett berikande liv på ålderns höst med mål och mening och god balans mellan hjärna och hjärta.

Charbel Gabro
Han ger magiska föreläsningar, vinnare av både Svenska Eventakademins Narrenpriset 2018 och Stora Talarpriset 2019 vänder han sig till nyanlända och etablerade med olika bakgrunder för att tillsammans öka förståelsen för kulturella skillnader, vikten av ett bra bemötande och hur vi kan skapa en inkluderande och öppen kultur för alla. Han går från ord till handling, gör skillnad på riktigt, hjälper nysvenskar att integreras men även flyktingar med enda mål i sikte att överleva. Under 2020 har han med stort hjärta och uppenbar generositet i en svår tid föredömligt aktivt stöttat ungdomar med coaching, kurser och seminarier för att skapa förståelse och trygghet på sin väg in i det svenska samhället.

Göran Gademan
Göran Gardeman har doktorsexamen i teatervetenskap, är operadramaturg och castingsamordnare, verksam vid Göteborgsoperan sedan 2006. Han skrev 2007 operaavsnitten i Ny svensk teaterhistoria, band 2-3 och år 2015 kom han ut med boken Operahistoria. Göran Gademan är uppskattad initiativtagare under hösten 2020 till ett upprop med 10 000 namnunderskrifter och att engagera kända operasångare och musiker som framträtt i syfte att visa regeringen och svenska folket den möjlighet som finns att trots restriktioner kunna utöva sin kultur och konstart.

Hédi Fried
Hédi Fried är psykolog och författare, 95 år. Hon tillhör den sista generationen överlevande från Förintelsen. Sin ålder till trots skriver hon, samtalar om och demonstrerar mot nazister. Ingen makthavare tackar nej när Hédi Fried kallar. Inte sedan Astrid Lindgren har en äldre kvinna varit en så mäktig opinionsbildare i Sverige. Fried älskas, upplyser och irriterar. Men en kvinna som sett fasan i Auschwitz och Bergen-Belsen behöver aldrig tvivla på meningen i sin kamp, att värna människovärdet.

Kjell A Nordström
Är en av Europas ledande forskare kring multinationella företag och den globala marknaden, med ekonomie doktorsexamen från Handelshögskolan i Stockholm.
Han har en exceptionell förmåga att på ett levande sätt kunna beskriva även de mest komplicerade förhållanden och skeenden som berör och påverkar oss alla.
I sin senaste bok Corona Express, december 2020, beskriver han hur vi kan ta vara på de möjligheter som uppstår, varför pandemin kan ses som en tidsmaskin. Inom vissa områden som digitaliseringen tar vi sjumilakliv framåt i tiden inom andra förflyttar vi oss bakåt. 

Michael Lundh
Michael Lundh arbetade som polis i 26 år i Stockholm, först som piketpolis och senare som ungdomspolis. Michael har även varit rådgivare åt regeringen i ungdomsfrågor.
Han är numera utbildningsledare, föreläsare och författare. Han lyckades bekämpa kriminella gäng med ett professionellt bemötande för att skapa ett tryggare samhälle och bättre integration. Han visar på värdet av en stark värdegrund i organisationen eller på arbetsplatsen.

Mats Knutson
Mats arbetar som inrikespolitisk reporter och politisk kommentator hos SVT. Tidigare har han bland annat arbetat på Blekinge Läns Tidning och Svenska Dagbladet. Mats har i både intervjuer och i sakpolitiska analyser under året förklarat vad som sägs och gjort det svåra enkelt. Inte minst under nådens år 2020 när pandemins lamslagit samhället har Mats med trygg hand väglett svenska folket i vad myndigheter och politiker egentligen menar.

Mouna Esmaeilzadeh
Mouna har under 2020 som forskare varit med och tagit fram det första validerade antikroppstestet mot ­covid-19 i Sverige. Mouna är även rådgivare åt olika företag, organisationer och institutioner och kallas expert på framtidens hälsa. Hon ser stora möjligheter att med vetenskapens och teknologins hjälp förhindra sjukdomar och förlänga liv. Som treåring var hon som flykting nära att dö i de kurdiska bergen, men räddades mirakulöst. Mouna är läkare, hjärnforskare och entreprenör inom förebyggande hälsa. Hon har även blivit känd som ”Doktor Mouna" i TV där hon förmedlar kunskap som gör vetenskap begriplig för alla. Mouna spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla, bl.a med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genteknik.
 

STORA MÅLPRISET

Syfte
Priset uppmärksammar en person som gjort extraordinära insatser och som visat på förmåga att få andra att växa, prestera bättre och nå sina mål.

Juryföretag är P&P Meetings som stämmer av löpande med andra företag och aktörer i marknaden för att utse 10 nominerade, fem finalister och slutligen en vinnare. Priset delas normalt ut i samband med Stora Måldagen.

För år 2020 kommer priset uppmärksamma tio finalister och delas ut som en överraskning till en vinnare under januari månad 2021.

Vinnare av Stora Målpriset
2012  Per Forslund, Reforce Internaional
2013  Olof Röhlander, UppHopp
2014  Lisa Ekström, Kamoja
2015  Michael Södermalm, mental styrketränare
2016  Milad Mohammadi, talare, entreprenör 
2017  Marko Latvala-Nevala, författare, coach
2018  Kennedy Bakirciouglu, fotbollsspelare
2019  Inger Hansson, föreläsare, förebild, författare
2020  Charbél Gabro, Integrera Flera,

Charbél Gabro vinner Stora Målpriset  2020 och överraskas vid en lunch på Östgöta Kök i Norrköping 15 januari 2021.
Charbél Gabro vinner Stora Målpriset 2020 och överraskas vid en lunch på Östgöta Kök i Norrköping 15 januari 2021.
Motivering,” I sin framgångsrika karriär har hon gett sin publik bejublade framträdanden, berört med sitt uttrycksfulla kroppsspråk, sin sköna dialekt och kloka rättfram språkbruk. Hon har fått sin publik, sina fans att lyfta, att disponera sin tid, fokusera på rätt saker, att gå från sorg till glädje, att se möjligheter och verkligen ta tag i dessa, att utvecklas, visa mod och nå sina mål.”  Stora Målpriset 2019 tilldelas, Inger Hansson
Motivering,” I sin framgångsrika karriär har hon gett sin publik bejublade framträdanden, berört med sitt uttrycksfulla kroppsspråk, sin sköna dialekt och kloka rättfram språkbruk. Hon har fått sin publik, sina fans att lyfta, att disponera sin tid, fokusera på rätt saker, att gå från sorg till glädje, att se möjligheter och verkligen ta tag i dessa, att utvecklas, visa mod och nå sina mål.” Stora Målpriset 2019 tilldelas, Inger Hansson
Vinnare Stora målpriset 2018 "Kennedy Bakircioglu har under sin långa framgångsrika fotbollskarriär från där det började i Assyriska, till främst i Hammarby IF, men även som proffs i Grekland, Holland, Spanien, i klubblag och landslag varit ett föredöme för sina lagkamrater, sin publik och supporterklubb. Han har som kapten med sina goda ledaregenskaper alltid satt laget före jaget och har med sitt hängivna och passionerade intresse för sporten uppmuntrat inte minst barn och ungdomar till samhörighet och självkänsla, att leka och träna för att nå sina drömmars mål. Där fotbollen förenar oavsett etnisk bakgrund och sociala förutsättningar. Dessutom har Kennedy både i sitt fantasifulla och tekniskt briljanta spelsätt och i dialog med fans uppmuntrat till att matchdagen är en fest med god stämning och glädje på läktaren.”
Vinnare Stora målpriset 2018 "Kennedy Bakircioglu har under sin långa framgångsrika fotbollskarriär från där det började i Assyriska, till främst i Hammarby IF, men även som proffs i Grekland, Holland, Spanien, i klubblag och landslag varit ett föredöme för sina lagkamrater, sin publik och supporterklubb. Han har som kapten med sina goda ledaregenskaper alltid satt laget före jaget och har med sitt hängivna och passionerade intresse för sporten uppmuntrat inte minst barn och ungdomar till samhörighet och självkänsla, att leka och träna för att nå sina drömmars mål. Där fotbollen förenar oavsett etnisk bakgrund och sociala förutsättningar. Dessutom har Kennedy både i sitt fantasifulla och tekniskt briljanta spelsätt och i dialog med fans uppmuntrat till att matchdagen är en fest med god stämning och glädje på läktaren.”
Stora Målpriset 2017  Vinnare: Marko ”Tips från coachen” Latva Nevala  "Marko gillar att tänka annorlunda, är rak på sak och en briljant coach och mentor. Han ger sin publik och medmänniskor stor omsorg, tänkvärda ord och metaforer som kan lyfta berg. Att nå vår fulla potential - och av egen kraft. Han måste dessutom vara världsrekordhållare som författare. 2017 har han gett ut över tre inspirationsböcker i veckan! Ja du hörde rätt, i veckan! Mer än vad de flesta orkar läsa. Och delar innehållet generöst till sina trogna följare."
Stora Målpriset 2017 Vinnare: Marko ”Tips från coachen” Latva Nevala "Marko gillar att tänka annorlunda, är rak på sak och en briljant coach och mentor. Han ger sin publik och medmänniskor stor omsorg, tänkvärda ord och metaforer som kan lyfta berg. Att nå vår fulla potential - och av egen kraft. Han måste dessutom vara världsrekordhållare som författare. 2017 har han gett ut över tre inspirationsböcker i veckan! Ja du hörde rätt, i veckan! Mer än vad de flesta orkar läsa. Och delar innehållet generöst till sina trogna följare."
Stora Målpriset 2016: Milad Mohammadi
Stora Målpriset 2016: Milad Mohammadi
Stora Målpriset 2015: Michael Södermalm
Stora Målpriset 2015: Michael Södermalm
Stora Målpriset 2014: Lisa Ekström, Kamoja
Stora Målpriset 2014: Lisa Ekström, Kamoja
Stora Målpriset 2013: Olof Röhlander UppHopp
Stora Målpriset 2013: Olof Röhlander UppHopp
Stora Målpriset 2012: Per Forslund, Reforce International
Stora Målpriset 2012: Per Forslund, Reforce International